Bizim evde her daim çorba bulunur. Bazen kahvaltıda bile çorba yapıyorum çocuklara severek içiyorlar. Bugün vereceğim çorba da besleyici değeri çok fazla tam bir şifa kaynağı. İçinde yoğurt havuç, şehriye, soğan, tereyağ, yumurta yok yok.
Siz Değerli Sağlıkhaberciniz okurları da denemek ister diye tarifini paylaşmak istiyorum.
TERBİYELİ HAVUÇLU ŞEHRİYE ÇORBASI TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 2 yemek kaşığı sıvı yağı
- yarım yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet küçük soğan
- 1 küçük havuç
- 1 diş sarımsak (İsteğe bağlı)
- 1 çay bardağı arpa şehriye
- 4 su bardağı su
Terbiyesi için;
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı un
- Yarım limon suyu
Sosu için;
- 1 kaşık tereyağ
- 1,5 tatlı kaşığı nane
TERBİYELİ HAVUÇLU ŞEHRİYE ÇORBASI TARİFİNİN YAPILIŞI
✔️ Tencereye yağı ve yemeklik doğradığınız soğanı ve sarımsağı ekleyip soteleyin. Ardından havucu rendeleyip 2 dakika soteleyin.
✔️ Şehriyeyi ekleyin.
✔️ Suyunu da döküp şehriyeler yumuşayana kadar pişirin.
✔️ Ayrı bir kasede yoğurdu, limon suyunu, unu ve yumurtayı koyup karıştırın, pürüzsüz bir kıvam alması lazım. Çorbadan bir kepçe alıp bir taraftan sürekli karıştırarak terbiyeye yavaş yavaş ekleyin ve kaynamasını sağlayın.
✔️ Tuzunu ekleyip 10 dakika kadar kaynatıp kıvam alınca ocağın altını kapatın.
✔️ Küçük bir sos tavasında tereyağını nane ile kavurup çorbaya ilave edin. 10 dakika dinlendirip sıcak sıcak servis edin.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.