Sütlü tatlıları çok seviyorum. Sütlaç, supangle, tavuk gögsü, kazandibi hepsi güzel ama keşkülün bendeki yeri ayrı... Dışarıda bile olsa tatlı yiyeceğimde hep gözüm keşküle gidiyor. O yüzden neredeyse her gittiğim kafe ve restoranın keşkülünün tadını bilirim. Limon kabuğu aromasını da en son gittiğim kafede keşfettim. Kesinlikle tam puan aldı benden. Eve gelince hemen denedim tabi sizinle de tarifini paylaşmak istedim. Umarım siz de beğenirsiniz.
UNSUZ KEŞKÜL İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- Yarım su bardağı çiğ badem
- 1 su bardağı süt (bademle buzdolabında bekleyecek)
- 5 su bardağı süt
- 1 su bardağı tozşeker
- 3 silme yemek kaşığı pirinç unu
- 1 silme yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 paket vanilya
- 1 çorba kaşığı limon kabuğu rendesi
Üzeri için;
- Antep fıstığı, file badem, kıyılmış ceviz
Kullanılan bardak ölçüsü: 250 ml
UNSUZ KEŞKÜL İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
✔️ Bademleri geniş bir kaseye koyup üzerini gececek kadar sıcak su ekleyin. Kabukları kolayca soyulabilecek kıvama gelene kadar bekletin. Bu aşama önemli:)
✔️ Bademlerin kabuğunu soyup robottan geçirip un haline getirin.
✔️ Üzerine 1 su bardağı süt ekleyip üzerini streç filmle sarıp bir gece buzdolabında bekletin.
✔️ Ertesi gün kalan 5 su bardağı sütü, toz şekeri, pirinç ununu ve nişastayı tencereye alıp karıştırın. Ocağın altını açıp sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca buzdolabındaki sütlü bademi, vanilyayı ve limon kabuğu rendesini ekleyin. Sürekli karıştırmayı ihmal etmeyin. 5 dakika sonra ocağın altını kapatın.
✔️ Servis kaselerine paylaştırıp soğumaya bırakın.
✔️ Ilıyınca üzerini süsleyip buzdolabına kaldırın.
✔️ İyice soğuyunca servis edin.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın