Her Yemeğin Yanına Yakışır! Oldukça Kolay Karamelize Mantar Tarifi

Mantar hem faydalı hem çok lezzetli bir yiyecek. Kararmadan lezzetli bir yemek yapmak da püf noktlarını bilmeyi gerektiriyor. Et tavuk her yemeğin yanına yakışacak karamelize mantar tarifini ve püf noktalarını sizin için hazırladık.

Mantar kolay pişen bir besin. Çok narin bazı şeylere dikkat edilmezse kapkara bir şey ortaya çıkabiliyor. 

Bugün size mantarın en lezzetli hallerinden birinin tarifini vereceğiz. 

Değerli sağlıkhaberciniz okurları buyrun lezzetin doruğunu yakalamaya....

KAREMELİZE MANTAR TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 500 gram küçük mantar
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tutam maydanoz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • Yarım çay kaşığı kekik
  • Tuz
  • Limon

KAREMELİZE MANTAR TARİFİNİN HAZIRLANIŞI

✔️ Mantarları güzelce yıkayın ve kabuklarını soyun. Kararmaması için limon sıktığınız su dolu bir kapta bekletin.

✔️ Geniş bir tavaya zeytinyağı ve tereyağını alın. Yemeklik doğradığınız soğanı da ilave edip soteleyin.

✔️ Mantarları sudan geçirip süzün ve tencereye ekleyin. Mantarları ne kadar küçük seçerseniz o kadar iyi olur. 

✔️ Mantarların üzerine 3-4 damla limon suyu sıkın. 

✔️ Mantarlar karemelize olup pişince üzerine 1 diş ezilmiş sarımsağı ilave edip sotelemeye devam edin.

✔️ Kekik, tuz ve ince kıyılmış maydanozu da pişmeye yakın ekleyip 1-2 dakika da bu şekilde pişirip ocaktan alın. Beklemeden sıcak sıcak servis edin.

❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri