Uzun zamandır yaptığım ve buzluğumda her daim zor zamanlarımın kurtarıcısı bir tarifle karşınızdayım. Evde süt vs yokken börek yapamam diyenlere göre tam maden sulu.
Değerli Sağlıkhaberciniz okurları bu tarifi mutlaka deneyin, beğeneceğinizden eminim.
MİLFÖY TADINDA MADEN SULU ENFES BUZLUK BÖREĞİ TARİFİ
- 3 yufka
Sosu için;
- 1 yumurta
- 1 şişe maden suyu
- 1,5 su bardağı sıvıyağ
İç harcı için
- Beyaz peynir, maydanoz.
MİLFÖY TADINDA MADEN SULU ENFES BUZLUK BÖREĞİ TARİFİ
✔️ Öncelikle maden suyunu, yumurtayı ve yağı karıştırıp kenara koyun.
✔️ Bir kasede beyaz peyniri çatalla ezip ince kıyılmış maydanoz ilave edip iç harcınızı hazırlayın.
✔️ 3 yufkanın arasına hazırladığınız sostan sürüp üst üste koyun.
✔️ Yufkaları önce 4'e, her birini de tekrar 5'e bölün. Yani toplamda 20 parça olacak
✔️ Her bir üçgenin uç kısmına iç harçtan koyup kenarlarını içe doğru kapatıp sigara böreği gibi rulo sarın.
✔️ Börekleri poşetleyip dondurucuya koyun. İstediğiniz zaman çıkarıp buzlu buzlu tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derece pişirebilirsiniz.
✔️ Mis gibi her an elinizin altında olması gereken bir börek yapın mutlaka.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.