Hep aynı malzemeyle salata yapmaktan sıkılanlar için: Zerdeçallı havuç salatası tarifi

Genellikle kıtır kıtır yenen havuç, meze yapımında da sıkça kullanılır. Bugün sizler için zerdaçalın o eşsiz lezzetiyle birlikte ortaya çıkan zengin aromalı bir salata tarifi vereceğiz: zerdeçallı havuç salatası tarifi. Üstelik normal havuç salatasından daha sağlıklı ve daha lezzetli. Buyrun tarifimize...

ZERDEÇALLI HAVUÇ SALATASI İÇİN MALZEMELER

  • 4 orta boy havuç
  • 1 çay bardağı ceviz
  • Bir tutam dereotu
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı tarçın

ZERDEÇALLI HAVUÇ SALATASININ YAPILIŞI

  1. Havuçları yıkayın ve soyun.
  2. Rendeleyip zeytinyağında kavurun.  (Tavanın kapağını kapatırsanız havuçlar daha kısa sürede yumuşar)
  3. Suyunu çekince zerdeçalı ekleyip soğumaya bırakın.
  4. Soğuduktan sonra tarçını ve iri doğranmış cevizi ekleyip karıştırın.
  5. Üzerine sarımsaklı yoğurt döküp ince kıyılmı dereotu ile servis edin.

Servis Önerileri

Etin, tavuğun yanına yapabileceğiniz harika bir mezedir.

İster 5 çayına, ister çayın yanına yapabilirsiniz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Bilim Adamları Doğruladı, Unutkanlığınız Tarihe Karışacak

Yemek Tarifleri Haberleri