Mideyi Yakmayan Mayasız Poğaça Tarifi

Hamur işleri arasında bir börekler birde poğaça türleri çok tercih edilmektedir. Yufka açmakla uğraşmak zor olduğundan genelde poğaça yapmayı tercih ederiz. Ancak onda da maya sorunu var. Şimdi sizlere Mayasız bir poğaça tarifi vereceğiz..

Genelde mayalı Poğaça mide yanmasına neden olmaktadır. Midemde sorun olduğundan Poğaça yaparken genelde mayasız olanını tercih ediyorum. Mide yanması genel bir rahatsızlık.

Toplumumuzun neredeyse büyük bir bölümünde mevcut. Hamur işi yedikten sonra özellikle mayalı Poğaça midemde acayip bir yanma olmaktadır. Eğer sizin de böyle bir probleminiz varsa vereceğim tarif işinizi kolaylaştıracak..

Mayala-beklet derdi olmadan hemen hazırlayıp fırınlayacağınız bir poğaça tarifi arıyorsanız işte tarif tam size göre.. Instagram'da 3 milyon ziyaretçisi olan Nermin Gül'ün bu poğaça tarifi beğenme rekorları kırıyor. Binlerce kişinin deneyip beğendiği bu tarifi siz de deneyin.

Bu kadar pratik ve lezzetli poğaca yediniz mi bilemiyorum! Kokusu hala burnumdayken hemen tarifimi paylaşmak istedim.

Malzemeleri temin edin ve fırsatınız varsa yarın kahvaltıya yapın diyorum başka bir şey demiyorum:)

KABARTMA TOZLU POĞAÇA TARİFİ İÇİN MALZEMELER

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 adet yumurta beyazı (Sarıları üzerine)
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 paket karartma tozu
  • Evde süt yakmağınız varsa ekleyin lezzet katıyor. Yoksa da önemli değil bişey eklemenize gerek yok. ????
  • Aldığı kadar un

Üzerine sürmek için;

  • 2 yumurtanın sarısı
  • Susam

İç harcı için;

  • Sevdiğiniz bir peynir çeşidini kullanabilirsiniz. Kaşar peyniri ile lor peyniri çok yakışıyor. Peynir sevmiyorsanız sade de tercih edebilirsiniz.
  • Bir tutam maydanoz

KABARTMA TOZLU POĞAÇA TARİFİNİN HAZIRLANIŞI

Öncelikle Hamuru Yoğuralım

✔️ Yoğurtma kabınıza yumurtayı, yoğurdu, sıvıyağını koyup güzelce karıştırın.

✔️ Tuzunu, kabartma tozunu ve 2 su bardağı unu da ekleyip ya tel çırpıcıyla ya elinizle karıştırın.

✔️ Kalan unu ise yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayacak bir kıvam olana kadar yoğurun. Hamurunuz hazır!

İç Harcımızı Da Hazırlayalım

✔️ İç harcı için maydonozu ince ince doğrayın

✔️ Peynire ilave edip harmanlayın.

Sucuk, sosis, patates gibi hazırlayacağınız farklı harçlarla da poğaçalarınızı lezzetlendirebilirsiniz.

Ya da hiç uğraşmayayım derseniz sade de olur.

Poğaçaları Hazırlamaya Başlayalım

✔️ Hazırladığınız poğaça hamurundan mandalina büyüklüğünde bezeler alıp, elinizle içini oyun.

✔️ Hazırladığınız harçtan 1 tatlı kaşığı koyun.

✔️ Kenarlarını kapatarak tekrar yuvarlayıp yağlı kağıt serdiğiniz yada yağladığınız tepsiye dizin.

✔️ Bütün hamur bitene aynı işleme devam edin.

Poğaçaları Fırına Girmeye Hazır!

Tepsiye dizilen poğaçaların üzerine yumurta sarısını sürün. Son olarak susam ve çörek serperek önceden ısıttığınıız 180 derece fırında alt üst ayarında üzeri kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.

Püf Noktalar

  • Fırından çıkan poğaçaların üzerine nemli bir bez örterseniz daha yumuşak pamuk gibi poğaçalarınız olur.
  • Soğuyan poğaçalarınızı buzdolabı poşetlerine koyup buzluğa koyabilirsiniz. İstediğiniz zaman çıkarıp ısıtabilirsiniz.
  • Poğaçalarınızın üzerine süreceğiniz yumurta sarılarına 1 çay kaşığı şeker ve 1 yemek kaşığı sıvıyağ eklerseniz daha güzel kızarır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri