Bugün sizler için harika bir kurabiye tarifi hazırladım. Görüntüsü de adı da alışılmışın dışında olan bu lezzet aklınızı başınızdan alacak. İster çay ister kahve yanına yapıp afiyetle yiyebilirsiniz. Her misafirinize yapmaya can atacağınız bu kurabiyenin hemen yapılışına geçelim.
Helezon Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir?
➞ 1 su bardağı şeker
➞ 1 su bardağı sıvıyağ
➞ 1 su bardağı nişasta
➞ 3 yumurta
➞ 4 su bardağı un
➞ 1 paket vanilya
➞ 1 çay kaşığı kabartma tozu
➞ Bir limon kabuğu rendesi
➞ 1.5 yemek kaşığı kakao
Helezon Kurabiye nasıl yapılır?
✔️ Karıştırma kabına yumurtayı, şekeri ekleyip tel çırpıcı ile çırpın. Sıvı yağı, limon kabuğu rendesini de ilave edip karıştırmaya devam edin. Nişastayı, vanilyayı, kabartma tozunu ve azar azar unu ilave ederek yumuşak, ele yapışmayan, pürüzsüz bir hamur elde edin.
✔️ Hamuru 3 parçaya ayırın. 1 tanesine kakao ekleyip tekrar yoğurun.
✔️ Şekil verme aşamasına geçelim. Beyaz hamurdan ceviz büyüklüğünde bir yuvarlak bir beze yapın. Kakaolu hamurdan da küçük bir parça koparıp ince uzun bir şerit elde edin.Beyaz hamurun ortasından başlayarak boşluk olacak şekilde sprial şeklinde yerleştirin.Hafiftan üzerine bastırın ki kakaolu hamur beyaza yapışsın.
✔️ Ortadan başlayıp bıçakla kesiler atın.
✔️ 170 derece fırında üzeri çok fazla kızarmayacak şekilde pişirin.
✔️ Fırından çıkan kurabiyeler soğuduktan sonra sıkma torbası ile kahvaltılık çikolata sıkıp servis edebilirsiniz.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın
Tarifin kaynağı: Şenel Özkurt