Bu böreğin antrikotlusunu da yedim o da güzeldi. Kıymalı tarifler her zaman daha pratik olduğu için genelde kıymalı tercih ediyorum. Hazır yufka ile sarıp kızartılan böreklerin üzerine yoğurt sosu dökülünce daha hafif oluyor. Sosyete mantısı, kıymalı sigara böreği arası bu lezzet sizin de favoriniz olabilir.
Buyrun tarifimize geçelim.
KIYMALI ÇARDAK BÖREĞİ TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 3 adet yufka
- 400 gr orta yağlı kıyma
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 tane orta boy kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 tane sivri biber
- 1 tutam maydanoz
- Tuz, karabiber, kimyon
Kızartmak için Sıvı yağ
Sosu İçin:
- 1 su bardağı süzme yoğurt
- 1 diş sarımsak
- 1 çorba kaşığı tereyağ
- Yarım çay kaşığı dolusu toz kırmızı biber
- 1 tutam kuru nane
- Yarı1 çay kaşığı pul biber
KIYMALI ÇARDAK BÖREĞİ NASIL YAPILIR?
✔️ Geniş bir tavayı ısıtın. Kıymayı ve sıvı yağı da ilave edip orta ateşte kıymayı kavurun. Kıymanın topaklanmaması için karıştırmayı ihmal etmeyin.
✔️ Etler suyunu salıp çekince piyaz şeklinde doğranmış soğanları ve ince doğranmış sarımsakları da ekleyip soteleyin.
✔️ Karabiberi, kimyonu ve tuzu da ekleyin.
✔️ Sivri biberleri de ince ince doğrayıp kıymalı harca ekleyin ve güzelce kavrulunca ocağın altını kapatın.
✔️ Ilıdıktan sonra İnce doğranmış naneyi ve maydanozu da ilave edip karıştırın.
✔️ Yufkaları 8 eşit üçgene bölün.
✔️ Yufkaların geniş kenarlarına hazırladığınız kıymalı harçtan koyup sigara böreği gibi sarın.
✔️ Bol kızgın yağda börekleri kızartın.
✔️ Sarımsaklı yoğurdu da hazırlayıp üzerine gezdirin.
✔️ En üstüne de kızdırılmış tereyağlı biber sosunu da döküp servis edebilirsiniz.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın