Hazır yufkadan haşhaşlı tahinli çıtır börek nasıl yapılır?

Çayın yanına yiyecek birşeyler arıyorsanız muhteşem bir tarifimiz var. Hazır yufkadan 10 dakika içinde hazırlayıp fırına sürebileceğiniz haşhaşlı tahinli çıtır börek çayla çok iyi gidiyor. İşte lezzetli mi lezzetli haşhaşlı tahinli çıtır börek tarifi

Tahin ile haşhaş ezmesi birbirine çok yakışıyor. Hazır yufkayı başka bir boyuta taşımak, damakları çatlatıp beğenileri toplamak istiyorsanız bu tarifi mutlaka deneyin. Yemelere doyamayacaksınız. Haydi kolları sıvayın, malzemeler hazırsa başlayalım...

Haşhaşlı tahinli çıtır börek için gerekli malzemeleri sıralayalım:
➞ 3 tane yufka
➞ 1 çay bardağı sıvı yağ
➞ 1 çay bardağı tahin
➞ 1 çay bardağı haşhaş ezmesi
➞ 1 su bardağı şeker

Üzerine
➞ 1 adet yumurta sarısı
➞ Susam

Haşhaşlı tahinli çıtır börek tarifi için gerekli malzemeleri sıralayalım:
✔️
Bir kapta sıvı yağı, tahini, haşaş ezmesini ve şekeri karıştırın.
✔️ Yufkayı tezgaha serin. Yufkanın her yerine tahinli karışımdan sürün. Üzerine 2.yufkayı kapatın. Yine tahinli karışımdan sürün. 3.yufkayı da yerleştirip kalan karışımı sürün.
✔️ Yufkaları önce 4'e sonra her birini 3'e ayırın. Yani 12 adet üçgen parça elde edin.
✔️ Her bir üçgeni rulo yapıp yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.
✔️ Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin.
✔️ Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

Tarifin kaynağı: gonul_mutfakta / Derleme: Sağlıkhaberciniz

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri