Hazır yufkadan çıtır çıtır patatesli kruvasan börek tarifi

Börek, Türk Mutfağının vazgeçilmez hamur işlerindendir. Her öğün sevilerek yenir. Bugün sizlere hazır yufkadan hazırlanan kat kat bir börek tarifi vereceğiz. Yiyen hemen tarif soruyor. Sırrı sosunda saklı. İşte size hazır yufkadan patatesli kruvasan tarifi

Kruvasan, Fransız Mutfağına ait harika bir börektir. Tereyağlı kat kat olur, açmaya benzer. “Croissant (Kruvasan)”'ın Türkçedeki karşılığı hilal açmasıdır. Kruvasan pastanelerin en sevilen lezzetlerinendir. Bugün size hazır yufkadan çok pratik hazırlanan kruvasan tarifi vereceğiz. Orjinalini hiç aratmıyor.

Bu böreği çok seviyorum ben. İster hemen pişirin ister buzluğa atın. İstediğiniz zaman çıkarıp yağlı suya batırıp fırınlayın. Şip şak hazır oluyor.

KRUVASAN BÖREK TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 5 adet yufka

Sosu için;

  • 1 paket krema (200 ml)
  • 1 şişe sade soda
  • 1 su bardağı sıvı yağ

İçi için ;

  • 3 adet orta boy patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığının ucuyla karabiber
  • İsteğe göre tuz

Bulamak için;

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı su

KRUVASAN BÖREK TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

✔️ Sosu için gerekli olan malzemeleri geniş bir kasede karıştırıp kenara alın.

✔️ Yufkayı tezgaha serin. Üzerine sostan döküp fırçayla her yerine yayın. 5 yufkayı da üst üste yerleştirin. Aralarına bolca sotan sürün. 5 kat yufkamız olacak.

✔️ Yufkaları önce 4'e, her bir üçgeni de 6'ya bölün. Toplam 24 adet üçgen oluşacak.

✔️ İç harcını hazırlayalım. Patatesleri haşlayıp süzün. Kabuklarını soyup ezin.Soğanı yemeklik doğrayıp sıcakken patateslerin içerisine ekleyin. Tuzunu baharatını ilave edip harmanlayın. (Tekrar pişirmiyoruz)

✔️ Hazırladığınız harçtan üçgenlere paylaştırıp sarın.

✔️ Yağ ve suyu bir kasede karıştırıp her bir böreği bu karışıma batırıp çıkarın.

✔️ 180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Yemek Tarifleri Haberleri