Evde baklava yapamam, baklava hamuru yoğurmayı da açmayı da bilmiyorum diyenlerin sözünü rafa kaldırıyoruz. Bugün 15 dakikada hazırlayıp fırına vereceğiniz pratik bir baklava tarifi hazırladık. Çıtır çıtır, ağızda, şerbeti tam yerinde burma baklava favoriniz olabilir.Aynı tarifin arasına sürülebilir çikolata sürüp çikolatalı burma baklava bile yapabilirsiniz, meydan sizin:)
Hazırsanız başlayalım...
Hazır Yufkadan Burma Baklava İçin Gerekli Malzemeler
➞ 1 paket baklavalık yufka
İçi için;
➞ 1 su bardağı antep fıstığı (Dilerseniz ceviz içi de olur)
Arasına ve üzerine sürmek için;
➞ 100 gr tuzsuz tereyağı
➞ Yarım çay bardağı sıvı yağ
Şerbeti için;
➞ 3 su bardağı su
➞ 2.5 su bardağı toz şeker
➞ 1 dilim limon
Hazır Yufkadan Burma Baklava Nasıl Yapılır?
✔️ Şerbetini hazırlayıp soğutalım. Bunun için tencereye şekeri, suyu ve limonu alıp karıştırın. Ocağın altını açıp orta ateşte kaynamaya bırakın. 15 dakika ara ara karıştırarak kaynatıp ocağın altını kapatın.
✔️ Tavaya sıvı yağını ve tereyağını alıp tereyağ eriyince ocağın altını kapatın.
✔️ Ceviz içini ya da antep fıstığını da bir tabağa alın.
✔️ Baklavalık yufkanın birini tezgaha alın. Diğerlerinin üzerine bir mutfak örtüsü örtün ki kurumasın. Yufkayı 3'e bölün. İnce bir oklava ile çok az sarın ve fıstık serpip kalanını da incecik sarın. Oklavanın iki ucundan tutup büzün ve oklavayı çıkartın.
✔️ Fırın tepsisine baklavaları alın. Tüm yufkalar bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.
✔️ Kalan yağı fırçayla baklavaların üzerine sürün.
✔️ Önceden ısıtılmış 175 derece fırında güzelce pişirin.
✔️ Fırından çıkan baklavaları 10 dakika dinlendirip soğuyan şerbeti üzerine dökün
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın