Pastalarda meyve sosu olarak kullanabileceğiniz harika bir çilekli marmelat tarifim var.
Bizim çocuklar krem peynirin, tereyağının, kaymağın üzerinde çok seviyor.
Yapımı oldukça kolay. Hangi kabı kullanacaksanız ölçü onu yapabilirsiniz.
1 ölçü çilek ve 1 ölçü şeker kullanıyorum. Ben 4 kilo çilekten yaptım, yapımında 1 limonun suyunu kullandım.
Hazırsanız başlayalım.
✔️ Çilekleri ayıklayıp güzelce yıkayın ve geniş bir tencereye alın. Şekeri, 1 limonun suyunu, 1 çay bardağı suyu da üzerine ekleyip 45 dakika kaynatın.
✔️ Ocağın altını kapatıp üzerine tülbent kapatıp güneşte 3 gün bekletin. Her gün alt üst edip karıştırın mutlaka.
✔️ Blenderdan geçirip güneşte 2 gün daha bekletip kavanozlayın.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın