Baştan söyleyeyim bu harç çok lezzetli. Patates kavurmasını ben kahvaltılarda da severek tüketiyorum. Bazen üzerine yumurta kırıyorum efsane oluyor. Bu harçla tavada gözleme de yapıyorum fırında börek te her türlü böreğe yakışıyor.
PATATESİ HAŞLAMADAN PATATESLİ BÖREK İÇ HARCI İÇİN NELER GEREKLİ?
- 3 adet patates
- 2 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı kayatuzu
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı nane
PATATES HAŞLAMADAN PATATESLİ BÖREK İÇ HARCI NASIL HAZIRLANIR?
✔️ Soğanları incecik doğrayın.
✔️ Patatesleri de soğanla aynı boyutta incecik doğrayın.
✔️ Ocağın altını açıp tavayı ısıtın. Tava ısınınca tereyağı ve sıvı yağı ekleyin.
✔️ Ardından hemen soğanı ekleyin. 1 dakika karıştırdıktansonra patatesleri ilave edip.
✔️ Karıştıra karıştıra orta ateşte 25 dakika kadar kavurun.
✔️ Patatesler yumuşayınca tuzunu ve baharatlarını ilave edip ocağın altını kapatın.
✔️ Soğumaya bırakıp istediğiniz börekte kullanablirsiniz.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın