Hasanpaşa köfte tarifi nasıl yapılır? İşte tam ölçülü tarifi

2000'li yılların başında moda olan Hasan Paşa Köfte şimdilerde yerini farklı lezzetlere bıraktı. Eskilerin davet yemeklerinin baş tacı olan bu yemeğin yapımı pek zor olmamakla birlikte harika bir lezzete sahip

Malzemeler

  • 450-500 gr dana kıyma
  • 6 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 yumurta (küçük veya orta)
  • 1 soğan rendesi
  • 1-2 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım tatlı kaşığı kimyon
  • Kıyma az yağlı ise 2 yemek kaşığı sıvıyağ

Patates püresi için;

  • 3-4 adet patates (500 gr)
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 80 ml süt
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • Bir tutam karabiber
  • Bir tutam muskat rendesi

Salçalı sos için:

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 200 ml su
  • Bir tutam tuz ve karabiber

Üzeri için:

  • Kaşar rendesi

Hazırlanışı:

  1. Tüm köfte malzemelerini derin bir kabın içerisinde iyice yoğurun..
  2. Harçtan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve ortalarını çukurlaştırın.. Fırın tepsisine dizin.. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin..
  3. Patatesleri haşlayın ve süzün.. Üzerine süt, tereyağı, muskat, tuz ve karabiber ekleyip bir ezici yardımıyla püre haline getirin..
  4. Pişen köftelerin içlerine kaşar peyniri yerleştirin ardından patates püresiyle doldurun.. Sıkma torbasıyla daha kolay ve güzel oluyor..
  5. Küçük bir tencerede tereyağ ve domates salçasını kavurun.. Üzerine suyu ekleyin bir tutam tuz ve karabiber ekleyip pişirin.. Hazırladığınız sosu fırın tepsinize dökün.. Tekrar 180 derecede önceden ısıtılmış fırında patateslerin üzeri hafif kızarana kadar pişirin..

Yazar: Aysens Kitchen

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri