Malzemeler (2 kişilik);
- Yarım göbek marul
- 1 havuç
- 2-3 çorba kaşığı mısır
- 4-5 salatalık turşusu
- 2 dilim beyaz peynir
Sosu için;
- 1 tatlı kaşığı hardal
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 2 çorba kaşığı turşu suyu
- 1 tatlı kaşığı bal
- Tuz, Karabiber
Hazırlanışı;
- Marulu ince kes, yıka, iyice kurumaya bırak kenarda ıslak kalırsa tutunamıyor sonra sos salataya.
- Havucu rendele, turşuları olabildiğince ince uzun dilimle, yayvan bir kaseye önce marulları üzerine havuç, kornişon, mısır ve bolca ufalanmış beyaz peynir döşe.
- Bir kavanoza hardal, zeytinyağı, bal, turşu suyu ve tuz karabiber ekle, krema gibi olana kadar çalkala, dök salataya.
- En güzel salatalar, elle yoğurulanlar ellerini iyice yıka kurula, sosla salatayı biraz elinle ovala.
- Bu salata biraz bekledi mi daha güzel, sonra ister tek başına ister yanına ızgara bir balıkla ye, afiyetle!
Bir salata meraklısı olarak, "şu salatayı da dene, sakın kaçırma" dediğiniz tarifler varsa lütfen yorum olarak yazınız.
Bengi Kurtcebe / Instagram