Bugün size mis gibi tereyağı kokusu ile mutfağı saracak katmer poğaça tarifi vereceğiz. Sabah kahvaltılarında, 5 çaylarında yapıp afiyetle yiyeceğiniz bu lezzeti yapmak hiç de zor değil. Tüm püf noktalarına dikkat ettiğinizde tel tel ayrılan harika bir lezzet çıkacak ortaya aynı pastanedeki gibi...
TEL TEL DÖKÜLEN SİRKELİ KATMER POĞAÇA TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- Yarım su bardağı su
- 1 su bardağı süt
- 1 kaşık toz şeker
- 1 paket yaş maya
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 yumurtanın akı (sarısı üzerine)
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 yemek kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
Aralarına sürmek için
- 100 gr oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı
İç harcı için
- Beyaz peynir ve bir tutam maydanoz
TEL TEL DÖKÜLEN SİRKELİ KATMER POĞAÇA NASIL YAPILIR?
✔️ Hamuru hazırlayalım. Yoğurma kabına mayayı, toz şekeri, ılık suyu ve ılık sütü alıp 10 dakika bekleyin. Ardından sıvı yağı ve yumurta akını ekleyip karıştırın. Tuzu ve sirkeyi ekleyin. Azar azar un ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
✔️ Hamuru 1 saat mayalandırın.
✔️ Aralarına oda sıcaklığında yumuşamış tereyağ süreceğiz, onu da ayarlayın.
✔️ İç harcını hazırlayın. Peyniri bir kasede çatalla ezin. İnce kıyılmış maydanozla karıştırın.
✔️ Mayalanan hamuru 9 bezeye ayırın. Her bir bezeyi merdane ile pasta tabağı büyüklüğünde açın. Aralarına yumuşamış tereyağını sürüp üst üste koyun. 9 kat olacak yani. Üzerini streç filmle kapatıp 30 dakika buzdolabında bekletin. Yağlar donacak bu sayede.
✔️ Dolaptan çıkarıp tezgaha koyup ve hafif unlayıp açın. Önce 4'e sonra her bir üçgeni 5'e bölerek toplam 20 üçgen elde edin. Her bir üçgeni peynirli iç harcından koyup rulo yapın.
✔️ Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin. 15 dakikada bu şekilde mayalanmasını bekleyin. Üzerlerine fırça yardımıyla yumurta sarısı sürün.
✔️ Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.