Bugün sizlere yüzünüz gülsün diye sokak kapısından itibaren kokusunu takip ettiren bir pasta tarifi verelim dedik. Mis gibi kek kokusu burnunuza geldi ve canınız da pasta istediyse sözü uzatmadan tarifimize geçelim. Bu arada biraz aşamalı yapılışı var gözünüz hemen korkmasın, ortaya çıkan lezzet sizi ziyadesiyle memnun edecek bundan emin olabilirsiniz.
HALLEY PASTA TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
Keki için;
- 5 yumurta
- 1.5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı süt
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3,5-4 su bardağı un
Kreması için;
- 3 su bardağı süt
- 7 yemek kaşığı şeker
- 7 yemek kaşığı un
- 1 yumurta
- 150 gr labne
- 1 paket vanilya
Sosu için;
- 3 buçuk su bardağı süt
- 6 yemek kaşığı şeker
- 4 yemek kaşığı kakao
Kekini bulamak için;
- Hindistan cevizi
HALLEY PASTA TARİFİNİN YAPILIŞI
✔️ Derin bir kaba yumurtaları kırın. Şekeri ilave edip şeker eriyene kadar çırpın. Sütü, sıvıyağı ekleyin. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip 1 dakika çırpın. (Fazla çırparsanız kekiniz kabarmaz). 170 derecede soğuk fırında pişirin.
✔️ Sos malzemeleri pişirmeden büyük bir kasede karıştırın.
✔️ Kek soğuduktan sonra kare kare dilimleyin.
✔️ Dilimlediğiniz keklerin her tarafını hazırladığınız sosa bulayıp başka bir tepsiye yerleştirin. Bu şekilde buzdolabında minumum 2 saat bekletin.
✔️ Siz bu arada kremayı hazırlayın. Bunun için sütü, şekeri, unu, yumurtayı tencereye alıp karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ocaktan inince labneyi ve vanilyayı ekleyip mikserle 5 dakika çırpın ve soğumaya bırakın.
✔️ Her bir keki ortadan ikiye bıcak yarımıyla kesin. Kremayı sürün. Hindistan cevizine bulayıp süsleyin. Meyve dilimleriyle servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.