Bu tarif davet sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. Dilerseniz güveç kapları yerine borcamda da yapabilirsiniz. Daha sonra dilimleyerek de şık bir görüntü olacaktır.
GÜVEÇTE PATATES OTURTMASI TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 5 adet patates
- 300 gram kıyma
- 1 adet kuru soğan
- Tuz, karabiber
Kızartmak için:
- Sıvı yağ
Sosu için:
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay bardağı sıcak su
Beşamel sosu için:
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- 1 fiske karabiber
- 1 çay kaşığı silme tuz
Üzeri için:
- 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
- İnce kıyılmış maydanoz
GÜVEÇTE PATATES OTURTMASI NASIL YAPILIR?
- Patateslerin kabuğunu soyup küp küp ya da halka halka doğrayın.
- Bol kızgın yağda kızartıp kağıt havlu serdiğiniz tabağa alın.
- Tavayı ısıtın. Yemeklik doğradığınız soğanı ve sıvı yağı ekleyip soğanlar yumuşayana kadar kavurun. Kıymayı ilave edip sürekli karıştırarak topaklanmadan kıymayı kavurun. Tuzunu, karabiberini ekleyin. Ocağın altını kapatın.
- Mini güveç kaplarının tabanına patatesleri yerleştirin. Üzerine kıymalı sostan dökün.
- Bir kasede salça ile sıcak suyu karıştırıp sos haline getirin. Kıymanın üzerine dökün.
- Beşamel sos için tavaya yağı koyup eritin, unu ekleyip yavaş yavaş kavurun. Un kavrulunca yavaş yavaş sütü ekleyin. Muhallebi kıvamına gelecektir kısa sürede. Tuzu ve karabiberi ekleyip ocağın altını kapatın.
- Beşamel sosunu kaselere paylaştırın. Üzerine birer tutan rendelenmiş kaşar peyniri serpin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kaşarlar eriyene kadar pişirin.
- Fırından çıkınca ince kıyılmış maydanozla süsleyebilirsiniz
Afiyet Olsun!