Denediğim ve yaptığım enfes bir tarifi sizinle paylaşmak istiyorum. Bizim evde geleneksel davet yemeklerindendir kendisi. Eminim bu tarife siz de bayılacaksınız.
Domatesin ve patlıcanın en lezzetli olduğu yaz aylarında bol bol yapalım.
Kuyruk yağı çok farklı bir lezzet veriyor, hiç kokmuyor emin olun. Yine de kuyruk yağı kullanmak istemeyenler zeytinyağı da kullanabilir.
Gelelim tarifimize...
OCAKTA ET GÜVEÇ TARİFİ İÇİN NELER GEREKLİ?
- 6 adet patlıcan
- 10 diş sarımsak
- 500 gram kemikli kuzu kaburga
- 250 gram yağsız kuzu kuşbaşı
- 150 Gr Kuyruk Yağı (Kuyruk yağı kullanmayacaksanız yarım çay bardağı zeytinyağı kullanın)
- 2 adet kırmızı biber
- 5 adet yeşil biber
- 4 adet domates
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 çay kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı tereyağı (Güveci yağlamak için)
- 1 çay bardağı soğuk su
OCAKTA ET GÜVEÇ NASIL HAZIRLANIR?
✔️ Patlıcanları alacalı soyup parmak kalınlığında iri iri doğrayın ve tuzlu suda bekletin.
✔️ Kırmızı biberlerin çekirdeklerini çıkarıp iri iri doğrayın.
✔️ Biberlerin sağlarını alıp ikiye üçe bölün.
✔️ Sarımsakları soyun.
✔️ Domatesin kabuğunu soyup iri iri doğrayın.
✔️ Kuyruk yağını ince ince minik minik doğrayın.
✔️ Bir kasede baharatları tuzu salçayı ve suyu karıştırın. Etleri bu karışıma bulayıp iyice harmanlayın.
✔️ Dizmeye başlayabiliriz. Güvecin iç kısmını (yanları dahil) tereyağı ile yağlayın. En alta kuyruk yağının yarısını koyun. Etleri sostan çıkarıp tek tek kuyruk yağının üzerine dizin.
✔️ Sırayla patlıcanları, sarımsağı, biberleri, domatesleri dizin.
✔️ Domatesleriniz susuzsa 1 su bardağı su dökün, sulu ise gerek yok.
✔️ En üstüne kalan kuyruk yağını yerleştirin.
✔️ Güveç tenceresinin kapağını da kapatıp ocağın altında açın. Fokur fokur kaynayınca ocağı mum ateşinde kısıp 2 saat pişirin.
✔️ Fırın kabına ters çevirin.
✔️ 220 derecede önceden ısıtılmış fırında 15 dakika da üzerini kızartıp servis edebilirsiniz.
Deneyenlere Şimdiden Afiyet olsun
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.