BORCAMDA ISPANAKLI PASTA İÇİN MALZEMELER
- 1 su bardağı ıspanak (1 demet yetiyor)
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı şeker
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 su bardağı un
Kreması için;
- 3,5 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağından 1 parmak eksik un
- 1 yemek kaşığı tereyag
- 1 poşet krem şanti
BORCAMDA ISPANAKLI PASTANIN YAPILIŞI
- İlk önce ıspanakları yıkayıp süzün.
- Sıvıyağın yarısını, ıspanakları ve yarım su bardağı suyu blenderdan geçirin.
- Derin bir kapta şekeri ve yumurtaları şeker eriyene kadar çırpın.
- Kalan yağı ve ıspanaklı karışımı ekleyip mikser yardımıyla çırpın.
- Diğer malzemeleri de ekleyerek mikser yardımıyla kek hamuru elde edin.
- Tereyağıyla yağladığınız borcama hamuru boşaltın.
- 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında ortalama 20-30 dakikada kontrollü pişirin.
- Kek fırından çıkıp ılıdıktan sonra kaşık yardımıyla üzerinden 1 parmak kalınlığında kek parçaları alın ve bu kek paralarını rondodan geçirin. (Antep fıstığı görünümünde olacak)
- Diğer taraftan bir tencereye muhallebi malzemelerinden un, şeker ve sütü ekleyip çırpın. Kaynamaya başlayınca tereyağını ekleyin ve ocağın altını kapatın. Ilıyınca krem şantiyi ekleyip 2-3 dakika çırpın. Kremanız hazır.
- Kekin üzerine hazırlamış olduğunuz kremayı yayının. İsteğe göre üzerine muz vs dilimleyebilirsiniz.
- Son olarak rondodan geçirdiğiniz kalan kekleri yayın. Kekiniz hazır!
- En az 2 saat buzdolabında dinlendirip servis edebilirsiniz.
- Afiyet olsun.
ÖNERİ
Pastayı misafirleriniz için bir gün önceden hazırlayarak ertesi gün servis edebilirsiniz. Buzdolabında streç filme sarıp saklayınız.