Göz Dolduran Mideyi Hedef Alan Bezirgani Salatası

Mezeler ve salatalar, Türk Mutfağının sevilen lezzet bombalarındandır. Bugün sizlere Hatay mutfağından kebapların yanında ikram edilen Bezirgani salatasının tarifini vereceğiz Peki evde bezirgani salatası nasıl yapılır, hangi malzemeler kullanılır? İşte tam ölçülü tarifi...

Hatay mutfağı mezeleriyle de oldukça zengin. Abagannuş, bakla mezesi, humus, muhammara, mütebbel, tebbuli, tuzlu yoğurt, zahter salatası, zeytin salatası gibi pek çok lezzetli mezesi var. Bugün kebapların et yemeklerinin yanına yakışacak hem kolay hem lezzetli bir meze tarifi paylaşacağız: Bezirgani salatası ya da mezesi:)

Hatay yöresine ait bu enfes lezzet ile sofralarınızı zenginleştirmek isterseniz işte ustadan alınan tarifi.

Baştan söyleyelim bu salata hem iştah kabartır hem bol pide yedirir. Kabul ediyorsanız kolları sıvayın, sizi mutfağa alalım.

BEZİRGANİ SALATASI İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 1 adet büyük boy beyaz soğan
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 tutam taze nane ya da 1 tatlı kaşığı nane
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı pul biber

Yanında servis için;

  • Lavaş, turp

BEZİRGANİ SALATASI NASIL YAPILIR?

✔️ Soğanı ince piyazlık şekilde doğrayın. Üzerine tuz döküp ovun.
✔️ Sumağı ve salçayı da ekleyip elinizle iyice karıştırın
✔️ İnce doğranmış maydanozu, iri doğranmış cevizi, naneyi, nar ekşisini, zeytinyağını ve baharatları da ekleyip harmanlayın. Bekletmeden servis edin.
Soğanların üzerine salçayı ekleyip elinizle iyice karıştırın.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri