Güveçte pişen etler kesinlikle daha lezzetli oluyor. İnstagram yemek fenomenlerinden Nermin Yazılıtaş'ın güveçte savuk sote tarifi çok beğenildi, bize de hemen denemek düştü. Güveçte et sote çok yaptım ama tavuk sote hiç denememiştim. Bundan sonra sık sık yaparım, çok lezzetli lokum gibi oldular.
Siz de denemek isterseniz buyrun püf noktalarıyla tarifimize...
PORSİYONLUK GÜVEÇTE TAVUK SOTE TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 kg tavuk göğsü
- 1 adet soğan
- 4-5 adet mantar
- 4 adet sivri biber
- 1 adet kapya biber
- Tuz
- Karabiber
- Kekik
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 7-8 adet çeri domates
Domates sosu için:
- 1,5 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 çay bardağı sıcak su
Beşamel sos:
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1,5 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- Tuz
- Karabiber
PORSİYONLUK GÜVEÇTE TAVUK SOTE TARİFİNİN YAPILIŞI
✔️ Soğanı julyen doğrayıp sıvı yağda hafif soteleyin. Kuşbaşı doğranmış tavuk gögüslerini ilave edip etler sulanıp suyunu tamamen çekene kaar kavurun.
✔️ Ardından minik doğranmış mantarları ekleyip kavurmaya devam edin.
✔️ Yemeklik doğranmış biberleri ekleyin.
✔️ Tereyağını ilave edin.
✔️ Yemeklik doğradığınız domatesleri de ekleyip baharatlarla lezzetlendirin.
✔️ Yemeği porsiyonluk güveç kaplarına paylaştırın.
✔️ Domates salçasını su ile karıştırıp üzerlerine dökün.
✔️ Beşamel sosunu yapalım. Küçük bir tencereye tereyağını ve unu koyup unun kokusu çıkana kadar kavurun. Ardından sütü ekleyip hızlı hızlı karıştırın. Tuzunu ve karabiberini ekleyin. Varsa muskat rendeleyebilirsiniz.
✔️ Hazırladığınız beşamel sosunu güveçlere paylaştırın.
✔️ Üzerine de rendelenmiş kaşar serpin.
✔️ Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10-15 dakika pişirin. Kaşarlar nar gibi kızarınca fırından çıkarıp bekletmeden servis edin.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın