Turşucuların vitrinlerinde görmüşsünüzdür yumurta turşusunu. Ben ilk Kıbrısta bıldırcın yumurtası turşusu meze olarak geldiğinde görmüştüm, o günden sonra turşucularda da dikkatimi çekti: Tamamen algıda seçicilik olayı.
Herkesin seveceği bir şey değil bence, çok iştah kabarttığını söyleyemeyeceğim. Tadına bile bakmak cesaret istiyor. Benim damak tadıma hitap etmiyor kesinlikle. İngiliterede son yıllarda oldukça popüler olan yumurta turşusu hemen hemen her fish and chips'cilerde bulunuyor.
PANCARLI YUMURTA TURŞUSU İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 6 adet yumurta ( 12 dakika haşlayın)
- 1 su bardağı pancar suyu (Olmazsa olmaz değil, sadece renk veriyor)
- 1 çay bardağı üzüm sirkesi
- 1 adet küçük soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı kaya tuzu
PANCARLI YUMURTA TURŞUSU NASIL YAPILIR?
✔️ Kavanozları kaynar sudan geçirip steril edin. Kurumasını sağlayın.
✔️ Yumurtalar katı olacak şekilde haşlayın. Ben 10-12 dakika haşlıyorum.
✔️ Haşlanan yumurtaların kabuklarını soyun. Kavanoza yerleştirin.
✔️ Yemeklik doğradığınız soğanları, sirkeyi, tuzu, suyu ve sarımsakları küçük bir tencereye koyup 8-10 dakika kaynatın.
✔️ Yumurtaların üzerini kapatacak şekilde yerleştirin.
✔️ Kapağını sıkıca kapatıp 4 gün buzdolabında bekletin.
Turşunuz olduktan sonra 15 gün içinde tüketin ve buzdolabında muhafaza edin. Oda sıcaklığında kısa sürede bozulur.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın.