Dün akşam iftarda canım balık çekti. Ancak balık evde yoktu. Büyük annemden öğrendiğim bir tarif aklıma geldi.
Patlıcan balık..
Gerçekten görüntüsü bile balığa benzemesine rağmen aslında balık değil bu yemek. Eminim sizlerin de çok hoşunu gidecek.
Uzun zamandır yapmıyorum dün akşama kısmet oldu işte. Patlıcan balığın tarifini sizlerle de paylaşmak istedim.
Eğer sizlerde arkadaşlarınızla paylaşırsanız onların da yararlanmasını sağlamış olursunuz.
ÇOK SEVECEKSİNİZ: PATLICAN BALIĞI
Patlıcan Balığı Tarifi İçin Malzemeler Neler?
Patlıcanları Haşlamak İçin malzemeler:
- 2 litre su
- 1 tatlı kaşığı ile tuz
Pişirmek İçin malzemeler:
- 4 tane orta boy patlıcan (soyulmuş, dörde bölünmüş)
- 2 su bardağı ile mısır unu (bulamak için)
- 2 su bardağı ile sıvı yağ (kızartmak için) (oda sıcaklığına gelmiş)
Üzeri İçin malzemeler:
- 1 su bardağı ile çırpılmış yoğurt
- 1 tatlı kaşığı ile pul biber (arzuya göre)
Patlıcan Balığı Tarifi Nasıl Yapılır?
Öncelikle derince bir tencereye suyu ve 1 tatlı kaşığı ile tuzu alalım ve birlikte kaynatalım. Patlıcanları güzel bir şekilde soyalım ve uzunlamasına 4’e bölelim. Kaynayan suyun içerisine atalım ve yumuşayana dek yaklaşık olarak 6 dakika kadar haşlayalım. Patlıcanlarımız haşlandıktan sonra suyunu süzelim ve güzel bir şekilde mısır ununa bulayalım. Kızgın yağ da mısır ununa buladığımız patlıcanları altın rengini alana dek kızartalım. Üstüne de çırpılmış yoğurdu ve pul biberi gezdirelim. Patlıcan balığımız servise hazır. Herkese afiyet olsun!