Çocuklarla dondurma yapmayı çok seviyorum. Bizim evin dondurma yapımcısı oğlum. Çileklisini, kaymaklısını her türlüsünü yapıyor.
Hepimizin favorisi ise tabiki Maraş Usulü Sünen Dondurma.
Bu tariften sonra başka tarif aramayacaksınız. Az biraz sabredip tüm püf noktalarına uyarsanız sonucunda şaşırmaya hazır olun.
Buyrun o eşsiz lezzete...
EV YAPIMI MARAŞ DONDURMASI TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 1 litre keçi sütü (Bulamazsanız inek sütü de olur napalım)
- 1.5 su bardağı şeker
- 2 tatlı kaşığı saf salep (Markette salep olmaz, gerçek salep olmalı)
- 1 paket vanilya
EV YAPIMI MARAŞ DONDURMASI TARİFİNİN YAPILIŞI
Sütü tencereye koyun. Şekerin yarısını da ekleyip güzelce karıştırın.
Ocağın altını açın ve karıştıra karıştıra kaynamasını sağlayın.
Başka bir kasede kalan şekeri, salepi ve vanilyayı homojen olacak şekilde karıştırın.
Ocağın altını kısıp salepli karışımı azar azar ekleyerek sürekli karıştırarak içine tamamını ekleyin.
Süt yavaş yavaş koyulaşacaktır. 20 dakika kaynaması genelde yeterli oluyor.
Ocağın altını kapatıp cam bir kaseye dökün.
Oda sıcaklığına gelene kadar bekletin ve daa sonra 4 saat buzluğta bekletin.
Şimdi en önemli aşamaya geldi. Kaşıkla döndürme işlemini yapacağızki dondurmamız elastik bir kıvamda olsun. Kenarlardan içe doğru katlama tekniği kullanıyoruz. 3-4 dakika bu şekilde katlayıp düzeltip tekrar buzluğa koyun. Bu işleme dövme diyoruz. 4 saat sonra ikinci kez aynı şekilde kenarlardan içe doğru katlıyoruz. Tekrar dolaba koyun. 24 saat buzlukta bekletip artık afiyetle yiyebilirsiniz. Sonuç kesinlikle bu kadar beklemeye deyecek!
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.