Göçmen Mutfağından Akılları Durduran Lezzet: Kaymaklı Biber Aşı Tarifi

Bugün ne pişirsem diyenlere göçmen mutfağından kaymaklı biber aşı tarifi vereceğiz. Biberleri ister közleyerek ister kızartarak yapacağınız bu enfes lezzeti yapmanın tam zamanı...

Kaymaklı biber aşı, tam bir muhacir yemeği. Bulgaristan göçmeni komşumdan öğrenmiştim bu tarifi. Bazen biberleri kızartarak bazen de közleyerek yapardı. Göçmen mutfağı çok geniş bir mutfak kültürüne sahipmiş ondan gördükçe ben de çeşitli lezzetlerini yapmaya başladım. Tüm ev halkı severek yiyoruz.

Siz de ön yargılı davranmayıp bir kere de olsa deneyin. Eminim tadınca çok beğeneceksiniz bu lezzeti...

KAYMAKLI BİBER AŞI İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • Yarım kilo çarliston biber
  • 100 gr kaymak
  • 1 çay bardağı süt

Kızartmak için:

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz

KAYMAKLI BİBER AŞI NASIL YAPILIR?

✔️ Biberleri yıkayıp kekirdeklerini çıkarın.

✔️ Tavayı ocağa alıp sıvı yağı ısıtın.

✔️ Isınan yağa biberleri kızartın.

✔️ Kızaran biberleri, kağıt havlu serdiğiniz tabağa çıkarın.

✔️ Kaymak ve sütü ayrı bir kapta güzelce karıştırın.

✔️ Biberler ayrı bir tavaya alıp üstüne kaymaklı karışımı ekleyin.

✔️ Tuzunu ekleyin. 5 dakika pişirip ocağın altını kapatın.

✔️ Bekletmeden sıcak sıcak servis edin.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri