Kaymaklı biber aşı, tam bir muhacir yemeği. Bulgaristan göçmeni komşumdan öğrenmiştim bu tarifi. Bazen biberleri kızartarak bazen de közleyerek yapardı. Göçmen mutfağı çok geniş bir mutfak kültürüne sahipmiş ondan gördükçe ben de çeşitli lezzetlerini yapmaya başladım. Tüm ev halkı severek yiyoruz.
Siz de ön yargılı davranmayıp bir kere de olsa deneyin. Eminim tadınca çok beğeneceksiniz bu lezzeti...
KAYMAKLI BİBER AŞI İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- Yarım kilo çarliston biber
- 100 gr kaymak
- 1 çay bardağı süt
Kızartmak için:
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
KAYMAKLI BİBER AŞI NASIL YAPILIR?
✔️ Biberleri yıkayıp kekirdeklerini çıkarın.
✔️ Tavayı ocağa alıp sıvı yağı ısıtın.
✔️ Isınan yağa biberleri kızartın.
✔️ Kızaran biberleri, kağıt havlu serdiğiniz tabağa çıkarın.
✔️ Kaymak ve sütü ayrı bir kapta güzelce karıştırın.
✔️ Biberler ayrı bir tavaya alıp üstüne kaymaklı karışımı ekleyin.
✔️ Tuzunu ekleyin. 5 dakika pişirip ocağın altını kapatın.
✔️ Bekletmeden sıcak sıcak servis edin.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın