Baştan söyleyelim barbunya tadı kesinlikle yok. Daha çok çikolata ve muz tadı geliyor. Sadece çocuklar, sağlıklı beslenenler değil herkes bu pudinge bayılıyor.
Lezzetli ve sağlıklı tariflerle tanıdığımız @sihirlibaharatlar'ın bu tarifini sizlerle paylaşıyoruz.
BARBUNYALI PUDİNG İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
✔ 2 su bardağı haşlanmış barbunya
✔ 4-5 adet ceviz
✔ 1 orta boy muz
✔ 3-4 damla vanilya özütü
✔ 2 yemek kaşığı kakao
✔ Yarım minik çay bardağı süt (bitkisel süt ya da su da olur)
✔ Üzeri için bir parça şekersiz çikolata
✔ 3 yemek kaşığı bal, keçiboynuzu özü, hurma özü ya da pekmez
BARBUNYALI PUDİNG NASIL YAPILIR?
✔️ Barbunyayı fitik asitten kurtarmak için 1 gece önceden karbonatlı suda ıslatın. (Çok sıcaklarda buzdolabında bekletin)
✔️ 2 adet tarçın koyduğunuz suda haşlayın.
✔️ Haşladığınız barbunyaları süzün. Diğer malzemelerle rondodan geçirin. Kıvamı koyu ise süt ekleyin.
✔️ Rendelenmiş çikolata ve hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz.