Glutensiz tarif arayanlara: Sebzeli karabuğday(Greçka) pilavı tarifi

Son yıllarda diyet listelerinin başında gelen karabuğday, sağlıklı kilo vermeye yardımcı olmaktadır. İşte size bulgur pilavına alternatif olabilecek kadar güzel, glutensiz, lezzetli bir tarif...

SEBZELİ KARABUĞDAY PİLAVI İÇİN MALZEMELER

  • 1 çay bardağı karabuğday
  • 1 adet sivri biber
  • Yarım kapya biber
  • 1 küçük boy soğan
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 adet domates rendesi (Buzluktaki domates sosunuzu yada konserve domates sosunuzu da kullanabilirsiniz)
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ (İsteğe bağlı tereyağlı da gayet lezzet olur)
  • 2 çaybardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

SEBZELİ KARABUĞDAY PİLAVININ YAPILIŞI

  • Karabuğdayları yıkayıp suyunu süzdürün.
  • Soğanı ve biberleri yemeklik doğrayın.
  • Bir tencerenin içerisine sıvı yağı, soğanı ve biberleri ekleyip kavurun.
  • Domatesi rendeleyip 1-2 dakika daha kavurun.
  • Ardından salçayı ekleyip , salçanın kokusu gidene kadar 3-4 dakika kavurun.
  • Üzerine tuz, karabiber ve sıcak suyu ekleyip orta ateşte karabuğdaylar yumuşayıp suyunu tamamen çekene kadar pişirin. (yaklaşık 20 dakika)
  • Piştikten sonra dinlendirip sıcak servis edebilirsiniz.
  • Afiyet olsun.

Servis Önerisi

  • İnce kıyılmış maydanoz serpip servis edebilirsiniz. 
  • Miktar 2 kişilik olup miktarları eşit oranda artırabilirsiniz.

Karabugday seviyorsanız bunu da deneyebilirsiniz

Glutensiz beslenenler için işte size nohutlu, kuru domatesli, karabuğday salatası tarifi

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri