Glutensiz Lavaş Yemek İsteyenlere! Mayasız Unsuz Mercimekli Lavaş Tarifi

Lavaş, Türk Mutfağının sevilen lezzetlerindendir. Malesef bildiğimiz lavaş beyaz undan yapılıyor. Bugün sizlere glütensiz beslenenlerin, zayıflamak isteyenlerin , beyaz undan kaçınanların favorisi olacak bir tarifle karşınızdayız.

Glütensiz yiyeceklerin lezzetli olmadığını gösteren enfes bir tariftir bu. Beyaz un tüketmeyenler için, glüten hassasiyeti olanlar için yada zayıflamak isteyenler için gerçekten harika bir alternatif. Ben özellikle kahvaltılarda çok severek tüketiyorum. 

Eğer süt tüketiyorsanız su yerine süt ekleyebilirsiniz. İlaç gibi gelecek bu tarif size:)

Denemek isterseniz buyrun tarifimize...

GLUTENSİZ MERCİMEK LAVAŞI TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 1 su bardağı mercimek (1 çay kaşığı karbonatla suda bir gün bekletilecek)
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • 1 küçük çay bardağı su 
  • Yarım çay kaşığı sarımsak tozu
  • Yarım çay kaşığı zerdeçal
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kekik
  • Tuz

GLUTENSİZ MERCİMEK LAVAŞI TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

✔️ Mercimekleri akşamdan sıcak suya koyup bekletin. 

✔️ Bol suda yıkayıp süzün. 

✔️ Tüm malzemeleri robota koyu çekin. Hafif sulu bir kıvamı oluyor.

✔️ Krep tavanız varsa onu yoksa yapışmaz başka bir tavayı zeytinyağı ile hafifçe yağlayın. Tavayı ısıtıp hazırladığınız karışımdan kepçe ile dökün. Spatula ile incecik olması için dağıtın. Arkalı önlü pişirin.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun. 

❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri