Rafine şekersiz ve glütensiz tarifleriyle tanıdığımız sevgili @ayse_kadaifci'dan yine harika bir sağlıklı tarif daha geliyor. Görüntüsü, tadı muhteşem bu lezzeti mutlaka yapın. Ispanak sevmeyen çocuklar bile bayılıyor buna. Unsuz şekersiz beslenler karnıyarık otu tozunu zaten kullanıyorlar ama biz yine de kendinizden biraz bahsedelim.
- Vücutta çözünen bir lif turü
- Vücuttaki suyu emme özelliği bulunuyor.
- Bağırsak hareketlerini kolaylaştırıyor, sindirim sistemini düzenliyor.
- İnsüln ve glikoz değerlini dengeliyor.
- Kilo vermede çok etkili
- Prebiyotik etkilere sahip
- Kalp damar hastalıklarından şeker hastalığına pek çok hastalığına faydalı
- Bağışıklığı güçlendiriyor.
Gelelim tarifimize...
ISPANAKLI GLUTENSİZ PİZZA İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
Hamuru için;
- 2 su bardağı çiğ karabuğday unu
- 1 su bardağı esmer pirinç unu
- 100 gr yoğurt
- 2 silme yemek kaşığı karnıyarık otu tozu (Islatmak için 250 ml su)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- karabiber
- 1 çay kaşığı karbonat (Karbonatı aktive etmek için 1 yemek kaşığı sirke veya 3-4 damla limon)
- Hamur için 50 ml su
İç malzemeleri için;
- 1 kilo sapları alınmış bebek ıspanak
- 4 diş rendelenmiş sarımsak
- tuz, karabiber
- 4 yemek kaşığı tatlı lor peyniri
- Rendelenmiş kaşar peyniri
- Sade yağda sotelenmiş kestane mantarı
- Tavada kavrulmuş dolmalık fıstık
ISPANAKLI GLUTENSİZ PİZZA NASIL YAPILIR?
✔️ Su ile karnıyarık otu tozunu karıştırın. Jole kıvamına gelince bir kenara alıp bekletin.
✔️ Karnıyarık otu tozu da dahil tüm malzemeleri yoğurtma kabına alıp yoğurun.
✔️ Hamuru 2 bezeye parçaya ayırın.
✔️ Her birini 2 yağlı kağıt arasında açıp kenarlarını kıvırın.
✔️ Üzerine zeytinyağı, tuz, sarımsak tozu, karabiber serpin.
✔️ Önceden ısıtılmış 180 derece fırında turbo ayarda 25 dakika pışırın.
✔️ Ispanakları yıkayıp yağsız tavada soteleyin. Ocağın altını kapatıp soğumaya bırakın. Soğuyan ıspanakların suyunu sıkın. Bıcakla doğrayın.
✔️ Tavada biraz zeytinyağında sarımsağı soteleyin. Ocağın altını kapatıp üstüne ıspanakları ve lor peynirini ekleyin.
✔️ Fırından çıkan hamurun üzerine ıspanaklı harcın yarısını sürün. Kalanını da diğer hamura dökeceğiz.
✔️ En üstüne de kaşar peyniri eklenip 15 dakika daha pişirin.
✔️ Bu sırada da mantarları ve dolmalık fıstığı soteleyip servis etmeden pizzanın üstüne ekleyin.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın