Glutensiz beslenenler için işte size nohutlu, kuru domatesli, karabuğday salatası tarifi

Buğday kullanmak istemeyen kişiler için kısıra alternatif olabilecek, oldukça besleyici ve doyurucu bir tarif. Kilo vermek istiyorsanız ya da glutensiz besleneniyorsanız hemen denemenizi tavsiye ediyoruz.

Karabuğday (greçka) , kuzukulağıgiller familyasından fagopyrum cinsine mensup bir bitki türüdür.Yüksek proteinli bir bitki olup, görünümü, yapısı, tadı buğdaya benzer. İsminde buğday geçmesine rağmen buğday değildir. Gluten içermediği için glutensiz beslenenler için bulgura alternatif düşünülebilir.

Karabuğdayın %13 ü kaliteli bitkisel protein, %8 posa içerir. Magnezyum,B1, E, folikasit ve minarel bakımından oldukça zengindir.Özellikle diyabet, obezite, çölyak hastaları tarafından yaygın olarak kullanılır.

Sizler için oldukça besleyici ve doyurucu bir tarif hazırladık. İşte nohutlu, kurutulmuş domatesli karabuğday salatası

NOHUTLU, KURUTULMUŞ DOMATESLİ KARABUĞDAY SALATASI İÇİN MALZEMELER

  • 1 su bardağı karabuğday

  • 2-3 adet taze soğan

  • 7-8 dal maydanoz

  • 1 çay bardağı kurutulmuş domates 

  • Yarım çay bardağı haşlanmış nohut  (Buzlukta varsa  kullanabilirsiniz)

  • 1 tatlı kaşığı biber salçası

  • 1 tatlı kaşığı domates salçası

  • Yarım limon suyu

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

  • 1 çay kaşığı tuz

  • 1 çay kaşığı karabiber

  • 1 çay kaşığı pul biber

  • 1 tatlı kaşığı nar ekşisi

NOHUTLU, KURUTULMUŞ DOMATESLİ KARABUĞDAY SALATASININ YAPILIŞI

  1. Karabuğdaya bi kaba alıp üzerine 2 su bardağı soğuk su ekleyin. 2 saat bu şekilde şişmesini sağlayın.

  2. Daha sonra süzüp tencereye alın. Üzerine 2 su bardağı tekrar su koyup taneler yumuşayıncaya kadar pişirin. Bu aşamada domates kurusunu ve varsa buzluktan çıkardığıız nohutu atabilirsiniz.

  3. Pişen karabuğdayların suyunu süzün ve derin bir karıştırma kasesine alın.

  4. Küçük bir tavada sıvı yağ ile ince ince doğranmış soğanları kavurun. İçerisine domatesi de ekleyip  1-2 dk kavrulduktan sonra karabuğdayların içerisine dökün.

  5. Bu arada yeşillikleri yıkayıp ince ince doğrayın.

  6. İsterseniz kornişonları küçük küçük doğrayın

  7. Baharatları, limon suyunu ve nar ekşisini de ekleyip iyice karıştırın.

  8. Başka bir servis kabına aktarıp servis edebilirsiniz.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri