Et pişirmek bir sanattır. Pamuk gibi yumuşacık et pişirmenin püf noktaları vardır. Bugün sizlere arpacık soğanla yapılan kuzu kuşbaşı et kullanarak lokum kıvamında harika bir Girit yemeği paylaşacağız. Tüm detaylarıyla soğanlı et tarifi
SOĞANLI ET TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 750 gr kuzu buttan iri kuşbaşı doğranmış et
- 1 büyük çorba kasesi arpacık soğan (Ortalama 20 adet)
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Acı sevenler için 2 adet acı süs biberi (Tüm kullanılacak doğranmayacak)
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 yemek kaşığı tane karabiber
- 2.5 su bardağı su
- Tuz
SOĞANLI ET TARİFİNİN YAPILIŞI
✔️ Tencereyi ocağa alın ve ısıtın. Isınan tencereye zeytinyağının yarısını koyun. Isınınca etleri ekleyin. İlk 3-4 dakika etleri karıştırmayın. Daha sonra ara ara karıştırarak tencerenin kapağı kapalı bir şekilde yaklaşık 30 dakika pişirin. Etler suyunu salacak daha sonra tamamen suyunu çekecekler. Etler suyunu çekinde 5 dakika karıştırarak kavurun. Salçayı ilave edip 5 dakika daha kavurmaya devam edin. Baharatlarını tuzunu ilave edin. Kaynar suyu da ekleyip kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı bir şekilde pişmeye bırakın.
✔️ Başka bir tavaya kalan zeytinyağını koyup kabuğunu soyduğunuz soğanları 15-20 dakika soteleyin.
✔️ Soğanları pişen ete ilave edin.
✔️ Soğanlarla et ortalama 20-30 dakika ikisi de lokum gibi pişene kadar tencerenin kapağı kapalı bir şekilde pişirin.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.