Girit usulü iç baklalı enginar çanakları tarifi

Karaciğer dostu enginarın tam zamanı. Pek çoğumuzun kalbini son yıllarda feth eden enginarı hala sevmeyen varsa bu tarif enginarı sevdirecek cinsten. Zeytinyağı ile yapılan yemekleri severlere tüm püf noktalarıyla lokum gibi Girit Usulü İç Baklalı Enginar Çanakları Tarifi

Baharın gülü enginarın tam mevsimi. Kendisine dünyanın en sağlıklı süper gıdası desek yanlış olmaz sanırım. Vücut direncini artıran, bağışıklığı güçlendiren, zengin lif kaynağı, mideyi koruyan, vucutta toksin birikimini engelleyen, cilt için mucize, karaciğer dostu,antioksidan deposu, güçlü potasyum kaynağı...Hakkında ne söylesek az kalır.

Uzmanlar da enginarı tüketmemiz için sıkça uyarıyor zaten.

Kuzu etli enginar, zeytinyağlı enginar, enginarlı pilav, enginar çorbası derken benim en sevdiğim hali kesinlikle iç baklalı. Baklayı enginarla çok seviyorum birbiriyle gerçekten çok uyumlu.

Tezgahlarda yerini alan enginarı yanlız bırakmayın diye harika bir iç baklalı enginar tarifi paylaşacağım.

İftarda hem hafif hem lezzetli bu yemeği mutlaka deneyin!

GİRİT USULÜ İÇ BAKLALI ÇANAK ENGİNAR TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 1.5 kilo ayıklanmamış bakla
  • 6 adet ayıklanmış enginar (Limonlu suda bekletin)
  • 2 soğan
  • 1 büyük çay bardağı zeytinyağı (Hem bakla hem de enginarı pişirmek için kullanacağız)
  • 12 dal taze soğan
  • 1 demet dereotu
  • Yarım limon suyu
  • 1 çay kaşığı şeker
  • Damak tadınıza göre tuz

GİRİT USULÜ İÇ BAKLALI ÇANAK ENGİNAR TARİFİNİN HAZIRLANIŞI

✔️ Öncelikle enginarı ayıklayıp kararmaları için limonlu suya koyun.

✔️ Baklaların iç ve dış kabuklarını ayıklayın. İsç kabuklarını tek tek çıkarın bu detay önemli

✔️Taze soğanı ve dereotunu ince ince kıyıp bir kenara alın.

✔️ Doğradığınız taze soğanların yarısından azını bir tencereye alın. Kalanını bakla için kullanacağız.

Zeytinyağının yarısını ilave edin ve sotelemeye başlayın.

✔️ Bu arada limonlu suda beklettiğiniz enginarı bol suda limonlarından arındırıp güzelce yıkayın. Enginarları sotelediğiniz yeşil soğanın üzerine yerleştirin. Çukur kısmı tencereye baksın. Üzerine tuz serpin, limon suyunu dökün, 1 çay bardağı suyu ilave edin. Yağlı kağıdı musluğun altında yıkayıp elinizle buruşturun. Enginarın üzerini tamamen kapatacak şekide üzerine yerleştirin. Üzerine göre bir tabak varsa buhar çıkışını kesmek için koyabilirsiniz şart değil. Kısık ateşte pişmeye bırakın.

✔️ Bu arada başka bir tencereye kalan zeytinyağını koyun. Taze sooğanları ekleyip soteleyin. Ayıkladığınız iç baklaları ekleyin. 1 çay kaşığı şekeri, tuzu ve 1,5 çay bardağı suyu ilave edip ocağın altını kısıp pişirmeye başlayın. Pişmeye yakın dereotunu koyun.

✔️ Enginarları ters çevirin. Bu arada enginarların pişip pişmediğini bir bıcak yardımıyla kontrol edin. Eğer gerekiyorsa az su ekleyin. Ocağın altını kapatıp soğumaya bırakın.

✔️ Servis tabağına enginarları alın. Çukur kısmı üste gelmeli. İç baklaları içine doldurun. Kalan iç baklalarını aralarına yerleştirin. İyice soğuduktan sonra (yaklaşık 15-20 dakika sonra) ince kıyılmış dereotu ile süsleyip servis edebilirsiniz.

Dilerseniz üzerine çok az zeytinyağı gezdirebilirsiniz.

PÜF NOKTALARI

  • Taze enginar çanaklarını kararmamaları için limon suyu eklediğiniz suda mutlaka bekletin.
  • Vaktiniz varsa buzdolabında dinlendirirseniz daha lezzetli olur.

Tezgahtaki enginara bakış geçmeyin, mutfağınıza konuk edin. Şimdiden afiyet olsun...

❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri