Bu kurabiye gece uykunuzdan bile kaldırabiliyor. Kıvamı tam, üstelik soğuduktan sonra cam bir kavanoza koyarsanız uzun süre tazeliğini koruyor hiç bayatlamıyor.
Bizim çocuklar sütle ben çayla çok seviyorum.
Malzemeleri hazırlayın, sizi mutfağa alalım...
TEREYAĞLI KAKAOLU BİSKÜVİ TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 125 gr tuzsuz tereyağı
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta
- 3 ,3,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 çorba kaşığı kakao
TEREYAĞLI KAKAOLU BİSKÜVİ NASIL YAPILIR?
✔️ Karıştırma kabına oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını ve toz şekeri ekleyip mikserle 3 dakika çırpın.
✔️ Ardından sıvı yağı, yumurtayı ilave edin.
✔️ Kabartma tozunu, vanilyayı ve kakaoyu ekleyin.
✔️ Azar azar un ilave ederek kulak memesi kıvamında bir kurabiye hamuru elde edin.
✔️ Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.
✔️ 180 derece fırında 20 dakika pişirin.
Soğuyunca servis edebilirsiniz.Yanına bir bardak çay yapmayı ihmal etmeyin.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın.