Son yıllarda fıstıklı, çikolatalı farklı farklı hazırlanan simit katmeri duymayanınız yoktur. Gaziantep civarının geleneksel tatlılarından olan bu lezzeti evde yapmak istiyorsanız bu tarif 10 numara oluyor. Antep fıstığının ve kaymağın o muhteşem birleşmesine insan dayanamıyor. Fırından çıkınca çıtır çıtır olan bu katmeri yemek için artık Antep'e gitmeye gerek yok.
Evde simit katmer yapmak için gerekli malzemeleri sıralayalım:
Hamuru İçin;
- 5 su bardağı sert buğday unu
- 1.5 su bardağından biraz fazla su
- 1 tatlı kaşığı tuz
Klasik Simit Katmer İçi İçin;
- 4 yemek kaşığı toz antep fıstığı
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- Süt kaymağı
Bezeleri yağlamak İçin;
- Tereyağ
- Sıvıyağ
Evde simit katmerin yapılışına geçerlim:
Unu tezgaha alın. Tuzu ekleyip ortasını havuz şeklinde açın. Suyu da ekleyip kenarlardan ortaya un alarak hamuru yoğumaya başlayın. Hamur 4-5 dakika sonra kıvam almaya başlayacak. 10 -15 dakika yoğurup pürüzsüz bir hamur elde edin.
6 eşit parçaya bölüp beze yapın. Tereyağını eritin. Borcama bezenin birini koyun. Üzerine eritilmiş tereyağını döküp elinizle bastırın. Üst üste de koyabilirsiniz. Tüm bezeleri aynı şekilde yağlayın.
Streç filmle sarıp 3 saat bekletin. Yarım gün 1 gün dinlenirse daha iyi olur.
Tezgahı yağlayın bezenin birini alıp merdaneyle açın.
Bundan sonra çevire evire elinizle hamuru dönererek büyütün.
Belli bir büyüklüğe ulaşınca esnek hamuru elinizle kenarlardan çeke çeke büyütebildiğiniz kadar büyütün.
Simit şekline getirip yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine biraz yağ gezdirin.
220 derece önceden ısıtılmış fırında orta katta kontröllü pişirin.
Soğutmadan yiyin:)
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın
Tarifin kaynağı: Harun Usta / Derleme: Sağlıkhaberciniz