GARNİTÜRLÜ PİLAV İÇİN MALZEMELER
• 3 yemek kaşığı sıvıyağ
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• 1,5 su bardağı baldo pirinç
• 3 su bardağı sıcak su
• 1 su bardağı karışık garnitür
• 1 kase süt mısır
• 2 çay kaşığı tuz
GARNİTÜRLÜ PİLAV YAPILIŞI
- Öncelikle pirinçlerinizi bir kaseye alın ve üzerini geçecek şekilde sıcak su koyun. Tuz ekleyerek yaklaşık 30 dakika bekletin.
- Pilav tencerenizi ocağa alın ve yağları koyun kızdırın. Üzerine bekletip süzdüğünüz pirinçleri ekleyip 2 dakika kavurun. (Fazla değil)
- Garnitür ve mısırı soğuk suda süzün
- Garnitür ve mısırı ilave edip 2 dakika daha kavurun.
- Üzerine tuzu ve sıcak suyu ilave ederek karıştırın ve kapağı kapatarak kısık ateşte suyunu çekene kadar yaklaşık 15 dakika pişmeye bırakın.
- Son olarak pişen pilavınızın altını kapattıktan sonra kapağı açıp üstünü havlu peçete koyarak tekrar kapağını kapatarak 15-20 dakika demlenmeye bırakın.
Afiyet olsun.
Püf noktalar
- Garnitürü hazır almak istemezseniz kendiniz bezelye, havuç ve patatesi haşlayarak kullanabilirsiniz.
- Pilavınızı tavuk veya et suyu ekleyerek daha da lezzetli hale getirebilirsiniz.