Osmanlı Mutfağı tatlılarıyla da zengin. Keşkül de en lezzetlilerinden şüphesiz. Çok hafif oluyor yemeğin arkasına kahvenin yanına iyi gidiyor. Bu tarifi ısrarla tavsiye ediyorum. Çünkü gerçekten enfes oluyor.
BADEM UNLU KEŞKÜL TARİFİ İÇİN NELERE GEREKLİ?
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı badem unu (Marketlerde satılıyor, ya da kendiniz mademi rondoda un haline getirebilirsiniz)
- 1 yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
BADEM UNLU KEŞKÜL NASIL YAPILIR?
✔️ Tencereye sütü, yumurtayın sarısını, şekeri ve badem ununu alın.
✔️ Ocağın altını açmadan iyice karıştırın.
✔️ Kısık ateşte karıştıra karıştıra ılıtın. (Kaynatmıyoruz 6-7 dakika kadar sonra nişastasını dökeceğiz)
✔️ Bu arada küçük bir kasede nişastayı ve yarım çay bardağı suyu karıştırıp ılıyan sütlü karışıma yavaş yavaş karıştıra karıştıra ekleyin. Bu aşamada sürekli karıştırmak önemli topaklanmasın.
✔️ Bu şekilde fokur fokur kaynadıktan 3 dakika sonra da yine kaynatıp ocağın altını kapatın.
✔️ Kıvamı çok koyu olmuyor tedirgin olmayın. Durdukça kıvam alıyor.
✔️ Sıcakken kaselere paylaştırın.
✔️ Oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırıp dinlendirin.
✔️Soğuyunca üzerini antep fıstığı, ceviz, fındık ne seviyorsanız onunla süzleyip servis edebilirsiniz.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.