Fırınsız Yedikçe Zayıflatan Aynı Zamanda Tok Tutan Unsuz Yağsız Yulaflı Fit Börek

Börek Türk Mutfağının en sevilen lezzetlerinden şüphesiz. Hamur işlerini yemesi güzel de ah o kilolar diyenlerin sesini duyar gibiyiz. Zengin içeriği ile yulaf börekseverlerin imdanına yetişti çoktan. İşte size 5 dakika da hazırlayacağınız unsuz, yağsız, yulaflı tava böreği tadında bir börek tarifi.

Zengin lif ve protein içeriği sayesinde yulaf ideal besin kaynaklarından biridir. Çoğu kişi zayıflamak için tercih etse de uzmanlar pek çok hastalığa iyi geldiğini de söylüyor.

Yulafı mutfağımıza konuk etmeden önce kısaca yakından tanıyalım.

  • Glüten içermiyor öncelikle
  • Uzun süre tok tutuyor.
  • Antioksidan kaynağı
  • Kan şekerini dengeliyor.
  • Sindirime yardımcı.
  • Kronik yorgunluğa birebir.
  • Bağırsak sağlığını iyileştiriyor.

Bu kadar faydaları varken mutfakta kullanmamak olmaz yulafı değil mi?

Bu böreği yapmak için diyet yapıyor olmanıza gerek yok anlayacağınız. Glutensiz beslenenlerin en çok tükettiği yulafı seviyorsanız düşünmeden deneyin derim. 

Ben yeşillik olarak sadece maydanoz kullandım ama siz isterseniz pırasa ya da  ıspanak ile de zenginleştirebilirsiniz. Ben bazen kabak bile rendeliyorum. Mücver gibi oluyor.

Aman parmaklara dikkat:) 

YULAFLI FİT BÖREK TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 2 yumurta
  • 4 yemek kaşığı yulaf ezmesi
  • 3 yemek kaşığı kadar lor peyniri (Dilerseniz eski kaşar beyaz peynir de yakışır)
  • 3-4 dal maydanoz
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 cay kaşığı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı çörek otu

YULAFLI FİT BÖREK TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

✔️ Yulafı rondodan geçirin. Un gibi olmalı.

✔️ Yumurtayı derin bir kaba alıp güzelce çırpın.

✔️ Yumurtaya lor peynirini, minik minik doğranmış yeşillikleri, tuzu, kabartma tozunu, çörek otunu ilave edin. 

✔️ En son yulafı da ekleyip harmanlayın. Eğer kıvamı cıvıksa bir miktar daha yulaf çekip ekleyebilirsiniz

✔️ Vaktiniz varsa daha iyi kıvam alması için  üzerini streç film ile kapatıp 15 dakika dinlendirin.

✔️ Yanmaz tavaya 1 yemek kaşığı zeytinyağı dökün.  Kaşıkla pankek gibi birer kaşık döküp arkalı önlü pişirin. (Ben bazen pankek tavası da kullanıyorum şekli daha düzgün oluyor aklınızda bulunsun)

✔️ Dilerseniz hiç kaşıkla uğraşmadan tavaya hepsini döküp tava göreği gibi arkalı önlü kızartıp piştikten sonra dilimleyebilirsiniz. İki şekilde de enfes oluyor. Şimdiden afiyet olsun.

❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Evde Yulaf Sütü Nasıl Hazırlanır? İşte Yulaf Sütü İçmek İçin Bir Sürü Neden

Yemek Tarifleri Haberleri