Bizim çocuklar kakaolu herşeye bayılıyor. Bazen diyorum çorbaya da kakao döksem olur:) Şaka bir yana hal böyle olunca en sık yaptığım kurabiyelerden biri de browni kurabiye oluyor. Tepsi fırından çıkınca dayanamayırlar bile o kokuya. Siz de deneyin mutlaka.
BROWNİ KURABİYE TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 250 gr tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta
- 2 türk kahve fincanı toz şeker
- 6 çorba kaşığı kakao
- 4 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Şerbeti için;
- 1,5 su bardağı şeker
- 1,5 su bardağı su
- 3,4 damla limon suyu
BROWNİ KURABİYE NASIL YAPILIR?
✔️ Öncelikle şerbeti hazırlayalım. Suyu, şekeri tencereye alıp karıştırın. Orta ateşte kaynatın. Kaynamaya başlayınca limon sıkıp 5 dakika sonra ocağın altını kapatın.
✔️ Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını, şekeri, yumurtayı, sıvı yağını yoğurma kabına alıp güzelce yoğurun. Kakaoyu, kabartma tozunu ve vanilyayı da ekleyin. Azar azar un ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
✔️ Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.
✔️ 200 derecece kızarana kadar pişirin. Fırından çıktıktan 5 dakika sonra soğuk şerbete daldırıp çıkarın. Servis tabağına yerleştirin.