Siz de Brüksel lahanasına mesafeliyseniz bu fikriniz değişecek hazır olun! Fırında zeytinyağı ile yapılan bu brüksel lahanası tarifi tüm önyargılarınızı yıkabilecek türden.
Lahanaya bayılan ben bile yıllarca ağzıma sürmedim Brüksel lahanasını. Haşlanmış hali beni bek cezbetmiyor. Diyetisyenimin önerisiyle hayatıma giren Brüksel lahanası bu tarif sayesinde artık et yemeklerinin yanında haftada bir yaptığım zeytinyağlı grubuna dahil oldu.
Tarife geçmeden önce Brüksel lahanasını yakından tanıyalım.
- Diyet listelerinin favori sebzelerinden kendisi..
- İçeriğindeki lif sayesinde sindirim sistemi için oldukça faydalı.
- Zengin B vitamini kaynağı
- Hastalıksavar.
- Vücutaki dokuların büyümesi ve onarımı için önemli olan C vitamini açısından da zengin.
- Kan pıhtılaşması ve kemik sağlığı için önemli olan K vitamini içerir.
- Zengin bir antioksidan kaynağı
- Omega 3 yağ asidi içeriyor. Balık sevmeyenler için harika bir alternatif.
- İltihaplanmayı azaltıyor.
Öyle ya da böyle beslenmeye dahil etmek gerekiyor yani. Yapımı son derece kolay olan tarfimize geçelim.
FIRINDA BRÜKSEL LAHANASI İÇİN MALZEMELER
- 1 paket brüksel lahanası
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı sarımsak tozu
FIRINDA BRÜKSEL LAHANASININ YAPILIŞI
✔️ Brüksel lahanasının en dış yaprağını soyun ve güzelce yıkayın. Ben sirkeli su da 10 dakika bekletiyorum.
✔️ Her bir lahanayı boylamasına ikiye bölün.
✔️ Fırın tepsisine yağlı kağıt serip tüm malzemeleri koyun ve harmanlayın.
✔️ Önceden ısıtılmış fırında 200 derece üzerleri hafif kızarana kadar pişirin. Ortalama 25 dakikada hazır oluyor.
SERVİS ÖNERİSİ
Sarımsaklı yoğurtla efsane oluyor. Et, tavuk yemeklerinin yanına çok yakışıyor.