Fırında Yumuşacık Kuzu Pirzola Tarifi

Pirzola, kırmızı et sevenlerin favorilerindendir ve genelde mangalda pişirilir. Her zaman mangal imkanı olmuyor tabi. Biz de bugün sizlere fırında zahmetsizce lokum gibi pişen bir tarif vereceğiz. Yapması da yemesi de çok kolay bu lezzeti mutlaka deneyin. İşte mangalsız fırında kuzu pirzola tarifi

FIRINDA KUZU PİRZOLA TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 12 adet kuzu pirzola
  • 6 adet sivri biber
  • 3 domates
  • 7-8 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz

FIRINDA KUZU PİRZOLA TARİFİ NASIL YAPILIR?

✔️ Pirzolanın iki tarafını da tuzlayın.

✔️ Döküm tavayı ısıtıp zeytinyağı ekleyin ve pirzolaları kısık ateşte mühürleyin. (Ben her iki tarafınıda 3'er dakikada pişirdim)

✔️ Pişen etleri fırın kabına alın. Tavadaki yayı da pirzolaların üzerine gezdirin.

✔️ Domateslerin kabuklarını soyup halka halka doğrayıp etlerin üzerine dizin. ikiye böldüğünüz biberleri de dizin.

✔️ 180 derece önceden ısıtılmış fırında ortalama 30-40 dakika pişirin. Fırından almadan önce pirzolaları çevirip diğer kısmında kızartın.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri