Fırında salçalı patates köfte tarifi ve gerekli malzemeler nelerdir?

Türk Mutfağında birbirinden lezzetli köfteler yer alır. Çoluk çocuk herkesin sevdiği köfte çeşitlerinden biri de fırında patates köftedir. Bugün size aşamaları biraz farklı bir tarif vereceğiz. İşte ustasından lokantalardaki gibi fırında salça soslu patates köfte tarifi...

Patates ve köfte birbirine çok yakışıyor malum. Fırında patates köfte bu yüzden en sevilen fırın yemeklerinden biri. Hem doyurucu hem besleyici bu yemeğin aşamaları biraz zahmetli görünse de aslında oldukça kolay.Patates de köftede fırında kızardığı için oldukça da sağlıklı.

Hazırsanız kolları sıvayın, sizi mutfağa alalım! Akşama menü zengin...

Fırında Salça Soslu Patates Köfte tarifi için gerekli malzemeleri sıralayalım:

Köftesi için;

  • 1 kg orta yağlı kıyma
  • 5 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 yemek kaşığı kimyon
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 yumurta
  • 1 adet kuru soğan (rendenin ince tarafıyla rendelenmiş)

Patates İçin;

  • 4 adet orta boy patates
  • yarım çay kaşığı tuz
  • az karabiber
  • az pulbiber
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ

Sosu için;

  • 2 yemek kaşığı salça
  • 2 adet kuru soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 buçuk litre su

Üzeri için;

  • 3 adet domates
  • 5 adet çarliston biber

Fırında Saça Soslu Patates Köftenin yapılışına geçelim:
Patatesleri soyup elma dilimi şeklinde doğrayın. Üzerine yağı, pulbiberi, tuzu ve karabiberi ekleyip güzelce harmanlayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin

Köfte için gerekli tüm malzemeleri derin bir kapta karıştırın ve güzelce yoğurun.

Elinizi hafif ıslatarak parmak şeklinde köfteler hazırlayın.

Köfteleri fırın tepsisine koyup önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 20 dakika pişirin.

Sosunu hazırlayalım. Soğanları iri iri doğrayın. Sarımsağı da bıcakla ezin. Isınan tencereye sıvı yağı ekleyip soğanları hafif soteleyin. Sarımsakları ekleyin. Salçayı da ilave edip salçanın kokusu çıkana kadar kavurun. 1.5 litre kadar suyu, tuzunu, karabiberini, pul biberini ekleyip tencerenin kapağını kapatıp kaynamaya bırakın.

Kaynayan sosa pişen köfteleri atın ve 10 dakika kadar sosla güzelce pişirin.Ardından pişen patatesleri ekleyin.

1-2 dakikada patatesle piştiktensonra yemeği borcama alın. Üzerlerine halka halka doğradığınız domatesleri ve iri iri doğradığınız biberleri yerleştirin.

Yemeği 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin.


Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

Tarifin kaynağı: Ustadan Al Tarifi/ Derleme: Sağlıkhaberciniz

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri