Fırında sağlıklı yemekler: Fırında levrek fileto tarifi

Balığın en sağlıklı hali elbetteki fırında pişirileni... Eti yağsız ve lezzetli olan fileto levrekleri, pek çok malzemeyi bi araya getirerek pişirebilirsiniz. Bugün sizlere İşte size en kolay fırında fileto tarifi...

FIRINDA LEVREK FİLETO İÇİN MALZEMELER

  • 1 adet fileto olarak hazırlanmış levrek
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 adet patates
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • İsteğe bağlı 1 diş rendelenmiş sarımsak
  • 2 dilim limon
  • Tuz

Tarif: 1 kişiliktir. Miktarları artırarak çoğaltabilirsiniz.

FIRINDA LEVREK FİLETO HAZIRLANIŞI

  1. Balıkları güzelce yıkayın ve süzgece koyun, suyu süzsün.
  2. Patatesleri ve soğanları halka halka doğrayın.
  3. Bir kabta zeytinyağı, toz biber ve  tuzu karıştırarak patatesleri harmanlayın.
  4. Fırın tepsisine yağlı kağıdı yerleştirin. Patatesleri tek sıra halinde dizin.
  5. Levrek filetoları derisi altta kalacak şekilde patateslerin üzerine koyun.
  6. Her tarafa eşit bir şekilde tuz ve karabiberi dökün.
  7. Kalın halka olarak doğradığınız soğanları balıkların üzerine yerleştirin. (Eğer patatesin harmanladığınız sostan kaldıysa o sos içerisine soğanları koyarak sosa bularsanız daha da lezzeli olur.)
  8. Dilimlenmiş limonu da koyun.
  9. Önceden ısıtılmış 220 derecede yaklaşık 30 dakika pişirin.
  10. Sıcak sıcak servis edin.
  11. Afiyet olsun.

Not: Eğer levrek filetoyu bir gün sonra yapacaksanız  yıkayıp süzdükten sonra tuzlayıp kapalı bir kapta bekletin. Çok daha lezzetli olacaktır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri