FIRINDA LEVREK FİLETO İÇİN MALZEMELER
- 1 adet fileto olarak hazırlanmış levrek
- 1 adet orta boy soğan
- 1 adet patates
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- İsteğe bağlı 1 diş rendelenmiş sarımsak
- 2 dilim limon
- Tuz
Tarif: 1 kişiliktir. Miktarları artırarak çoğaltabilirsiniz.
FIRINDA LEVREK FİLETO HAZIRLANIŞI
- Balıkları güzelce yıkayın ve süzgece koyun, suyu süzsün.
- Patatesleri ve soğanları halka halka doğrayın.
- Bir kabta zeytinyağı, toz biber ve tuzu karıştırarak patatesleri harmanlayın.
- Fırın tepsisine yağlı kağıdı yerleştirin. Patatesleri tek sıra halinde dizin.
- Levrek filetoları derisi altta kalacak şekilde patateslerin üzerine koyun.
- Her tarafa eşit bir şekilde tuz ve karabiberi dökün.
- Kalın halka olarak doğradığınız soğanları balıkların üzerine yerleştirin. (Eğer patatesin harmanladığınız sostan kaldıysa o sos içerisine soğanları koyarak sosa bularsanız daha da lezzeli olur.)
- Dilimlenmiş limonu da koyun.
- Önceden ısıtılmış 220 derecede yaklaşık 30 dakika pişirin.
- Sıcak sıcak servis edin.
- Afiyet olsun.
Not: Eğer levrek filetoyu bir gün sonra yapacaksanız yıkayıp süzdükten sonra tuzlayıp kapalı bir kapta bekletin. Çok daha lezzetli olacaktır.