Fırında Mücver Tarifi Hem Yağsız Hem de Sağlıklı

Mücver, Türk Mutfağının eşsiz lezzetlerindendir. Özellikle kabak mücver çoluk çocuk neredeyse herkes tarafından sevilir. Bugün size fırında kabak mücver tarifi vereceğiz. Kızartılmadan yağsız yapılan bu lezzete bayılacaksınız.

Kabak yemek diyene kabak yedirir bu tarif. Börek niyetine yapın yaptırın. Aynı gün içinde iki kez yapmışlığım var o kadar lezzetli:) Un olarak istediğiniz çeşit un kullanabilirsiniz. Kahvaltıya , çayın yanına hatta akşam yemeğine bile yapabilirsiniz. Yiyenler bayılacak, tarif soracak:)

FIRINDA KABAK MÜCVER TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 4 adet kabak
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 1 kase beyaz peynir
  • 3 dal yeşil soğan
  • 1 tutam dereotu
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber

FIRINDA KABAK MÜCVER TARİFİNİN YAPILIŞI

✔️ Kabakları rendeleyin. Suyunu süzüp başka bir kaba alın.

✔️ Yumurtayı mikserle ya da el çırpıcısı ile çırpın. Yoğurdu, baharatları ve tuzu ilave edin.

✔️ Unu ekleyin. İyice karıştırın.

✔️ Kabağı ve beyaz peyniri ekleyin.

✔️ Yeşil soğanı, dereotunu, maydanozu ince ince doğrayıp ilave edip kaşıkla karıştırın.

✔️ Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine hazırladığınız harcı güzelce yayın. Spatula ile düzeltin.

✔️ Önceden ısıtılmış 180 derece fırında ortalama 45-50 dakika pişirin. Altı da üstü de nar gibi kızarınca fırından alabilirsiniz.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri