Hamursuz, yufkasız lezzetli bir tarifimiz var. Bayat ekmekleri değerlendireceğiniz ve israfı önleyeceğiniz bu tarifi mutlaka deneyin.İşte fırında bayat ekmekten yapılan enfes pizza tarifi...
FIRINDA BAYAT EKMEK PİZZASI İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- Yarım bayatlamış ekmek
- 2 adet yumurta
- 1,5 su bardağı süt
- 1 tutam maydanoz
- 100 gr beyaz peynir
- 120 gr kaşar peyniri
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri için;
- Sucuk, rendelenmiş kaşar peyniri
Tabanını yağlamak için;
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
FIRINDA BAYAT EKMEK PİZZASI NASIL YAPILIR?
- 28 cm 'lik yuvarlak bir tepsiyi tereyağı ile güzelce yağlayın. Tepsinin ortasına cam bir kase yerleştirin.
- Ekmekleri küp küp doğrayın ya da elinizle küçük parçalara ayırın.
- Geniş bir kasede yumurtayı, tuzu, sütü, baharatları güzelce çırpın.
- İnce kıyılmış maydanozu, rendelenmiş peynirleri, ekmeği ve sıvı yağı ekleyip harmanlayın.
- Yağladığınız tepsiye eşit bir şekilde yayın.
- Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin
- Dilimlenmiş sucukları yerleştirin.
- Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 35-40 dakika pişirin.
- ilk sıcaklığı geçince kaseyi alıp dilimleyin.
- Soğutmadan servis edin.
Afiyet Olsun!