Yumuşacık Pamuk Gibi Frenk Üzümlü Kek Tarifi

Kek, Türk Mutfağının en sevilen ve vazgeçilmeyen lezzetlerinden biridir. Bugün sizlere yumuşacık pamuk gibi bir kek tarifi vereceğiz: Frenk Üzümlü Kek. Günlerde, beş çaylarında kapış kapış yenecek, damaklarda uzun süre etkisi geçmeyecek..Haydin tarife...

Sade, kakaolu, meyveli her türlü kek sevilerek yeniyor mutlaklarda. Çayın kahvenin yanında çok iyi gidiyorlar.

Bugün sizlere instagram fenomeni Nermin Yazılıtaş'ın paylaştığı harika bir meyveli kek tarifi paylaşacağız. Pamuk gibi oluyor, insanın yedikçe yiyesi geliyor. Mutlaka deneyin..

FRENK ÜZÜMLÜ KEK TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 200 gr oda sıcaklığında tereyağı
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı badem unu
  • 1 su bardağı frenk üzümü (Bulamazsanız çilek ya da vişne de olur)
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet limon kabuğunun rendesi
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

FRENK ÜZÜMLÜ KEK TARİFİNİN YAPILIŞI

✔️ Karıştırma kabına tereyağını ve şekeri alıp mikserle çırpın.

✔️ Yumurtaları ekleyip çırpmaya devam edin.

✔️ Sütü ekleyip tekrar karıştırın.

✔️ Elediğiniz unu, kabartma tozunu ve vanilyayı da dökün.

✔️ Badem ununu, limon suyunu ve limon kabuğu rendesini ekleyin.

✔️ En son frenk üzümünü ilave edip spatula ile karıştırın.

✔️ Tereyağı ile yağladığınız kek kalıbına döküp 170 derecede ortalama 40 dakika pişirin. (Fırından fırına süre değişebilir, kürdan testini mutlaka yapın)

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri