Lahananın son zamanları. Mutlaka yapıp yemek lazım. Bu tarifi yapınca bunca yıl neden ben lahanayı fırınlamamışım diyeceksiniz. O kadar lezzetli ki sürekli yapmak isteyeceksiniz.
Tarifimize geçmeden önce lahananın faydalarına bir göz atalım.
- Kalp dostu.
- Bağışıklığı güçlendiriyor.
- C vitamini deposu
- Zengin K vitamini içeriyor.
- Güçlü bir antioksidan zengini...
- Tok tutuyor
- Vücudu toksinlerden arındırıyor.
- Hazmı kolay
- Bağırsak dostu
- Zayıflamaya yardımcı
- Kemikleri de güçlendiriyor
Bu kadar faydadan sonra yememek olmaz lahanayı değil mi:)
Bu tarifin görünüşü de lezzeti de muhteşem. Üzerine sarımsaklı yoğurt döküp sağlıklı bir yemek yapmak istiyorsanız buyrun tarifimize...
FIRINDA LAHANA TARİFİNE GEÇELİM.
✔️ Orta boy bir lahanayi ortadan ikiye bölün.
✔️ Bıcak yardımıyla birer parmak kalınlığında dilimleyin.
✔️ Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin.
✔️ Zeytinyağı, tuz, karabiber, zerdeçal, sarımsak tozu biraz da çörek otunu birkasede karıştırın.
✔️ Lahanaların üzerine kaşıkla gezdirin.
✔️ Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika nar gibi kızarana kadar pişirin.
✔️ Fırından çıkınca üzerine sarımsaklı yoğurt döküp servis edin.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.