SUMAKLI FERMENTE SOĞAN İÇİN MALZEMELER
- Yarım kiloluk 1 adet cam kavanoz
- 2 adet orta boy kırmızı soğan
- 1 tatlı kaşığı sumak
- 1 tatlı kaşığı kaya tuzu
- Klorsuz su
- 3-4 dal maydanoz
SUMAKLI FERMENTE SOĞANIN HAZIRLANIŞI
- Dezenfekte etmek için kavanozunuzun içine kaynar su koyup boşaltın. Kurumaya bırakın.
- Kırmızı soğanın kabuğunu soyup halka halka doğrayın.
- Bir kasede tuz ve içme suyunu tuz eriyene kadar karıştırın.
- Soğanları kavanoza yerleştirin. Üzerlerine sumak ekleyin.
- Tuzlu suyu ilave edin.
- Maydanozları sapı ile birlikte en üste koyup ağırlık için üzerine temiz bir taş varsa koyabilirsiniz. Bu sayede soğanlar ve maydanoz suyun altında kalacaklar.
- Kavanozun kapağını kapatıp 1 hafta kuru, serin ve karanlık bir yerde bekleyin.
- 1 hafta sonra afiyetle yiyebilirsiniz.
- Kavanozu açtıktan sonra buzdolabında bekletin. 2 hafta içerisinde tüketin.