Faydalarını okuyunca şaşıracağınız, ağzınızı ferahlatacak reyhan şerbeti tarifi

Reyhan şerbeti, reyhanın antioksidan özelliği sayesinde sağlıklı içecek arayanların ilk tercihlerinden birisidir. Asitli ve tatlandırıcılı içecekler tüketmek yerine sağlıklı ve lezzetli bu içeceği dolabınızdan eksik etmeyin. Hem gözlerinize hem damaklarına hitap edecek şerbetimiz hem yaz hem kış aylarında tüketebilirsiniz.

Reyhan şerbeti  kaynatılmadan yapılan bir şerbettir. Merak etmeyin, sıcak su ile buluştuğunda rengini kolayca verecektir.

REYHAN ŞERBETİ İÇİN MALZEMELER

  • 1 demet reyhan
  • Yarım su bardağı toz şeker. (İsteğe bağlı artırılabilir)
  • 1 limon suyu ( Ya da 1 tatlı kaşığı limon tuzu)
  • 3 karanfil
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 7 bardak su

REYHAN ŞERBETİNİN YAPILIŞI

  • Tencerede suyu kaynatın.
  • Kaynamış suya şekeri, limon tuzunu , karanfili ve çubuk tarçını ekleyin .
  • Şeker eridikten sonra ocağın altını kapatın.
  • Reyhanları yıkayıp süzün.
  • Sapları ve yapraklarıyla birlikte kaynamış suya atın.
  • Tencerenin kapağını kapatıp 4 saat dinlenmeye bırakın.
  • 4 saat sonra süzüp buzdolabına koyun.
  • Buzdolabında soğuyan şerbetinizi soğuk olarak ikram edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Öneriler

  • Eğer diyetteyseniz, şekersiz besleniyorsanız şekeri ilave etmeyip sade tüketebilir ya da bal ile tatlandırabilirsiniz.
  • Yaz aylarında buzlu servis edebilirsiniz.

Reyhan'ın şerbetinin faydaları nelerdir?

  • Kan şekerinin düşmesine bağlı olan baş dönmelerini engeller.
  • Mide bulantısına iyi gelir. 
  • Ağız yaraları için oldukça etkilidir.
  • Kabızlığı giderir.
  • Yağ yakıcı özelliği ile zayıflamaya yardım eder.
  • Bağırsakları çalıştırır
  • Kan şekerini dengeler
  • Stres azaltıcı etkisi vardır. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri