Reyhan şerbeti kaynatılmadan yapılan bir şerbettir. Merak etmeyin, sıcak su ile buluştuğunda rengini kolayca verecektir.
REYHAN ŞERBETİ İÇİN MALZEMELER
- 1 demet reyhan
- Yarım su bardağı toz şeker. (İsteğe bağlı artırılabilir)
- 1 limon suyu ( Ya da 1 tatlı kaşığı limon tuzu)
- 3 karanfil
- 1 adet çubuk tarçın
- 7 bardak su
REYHAN ŞERBETİNİN YAPILIŞI
- Tencerede suyu kaynatın.
- Kaynamış suya şekeri, limon tuzunu , karanfili ve çubuk tarçını ekleyin .
- Şeker eridikten sonra ocağın altını kapatın.
- Reyhanları yıkayıp süzün.
- Sapları ve yapraklarıyla birlikte kaynamış suya atın.
- Tencerenin kapağını kapatıp 4 saat dinlenmeye bırakın.
- 4 saat sonra süzüp buzdolabına koyun.
- Buzdolabında soğuyan şerbetinizi soğuk olarak ikram edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Öneriler
- Eğer diyetteyseniz, şekersiz besleniyorsanız şekeri ilave etmeyip sade tüketebilir ya da bal ile tatlandırabilirsiniz.
- Yaz aylarında buzlu servis edebilirsiniz.
Reyhan'ın şerbetinin faydaları nelerdir?
- Kan şekerinin düşmesine bağlı olan baş dönmelerini engeller.
- Mide bulantısına iyi gelir.
- Ağız yaraları için oldukça etkilidir.
- Kabızlığı giderir.
- Yağ yakıcı özelliği ile zayıflamaya yardım eder.
- Bağırsakları çalıştırır
- Kan şekerini dengeler
- Stres azaltıcı etkisi vardır.