Tavuk Tajinin çok çeşitli versiyonları var. Bugün sizlere bunlardan birini paylaşacağız. Eğer tajin kabınız yoksa üzülmeyin. Döküm tencere ya da kapaklı güveç te kullanarak aynı lezzeti yapabilirsiniz.
Hemen tarifimize geçelim.
TAVUK TAJİN TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
8-10 parça derisiz but eti
Marine etmek için;
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı toz zencefil
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- Yarım tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı zerdeçal
- 1 çay bardağı ılık suda bekletilmiş 1 fiske safran
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 limonun kabuklarından yarım çay kaşığı limon
- 5 diş sarımsak (ezilmiş)
TAVUK TAJİN NASIL YAPILIR?
✔️ Öncelikle tavukları marine edelim . Marine için gerekli olan tüm malzemeleri geniş bir kaba koyup karıştırın. Tavukları da ilave edip iyice harmanlayın. 2 saat buzdolabında dinlendirin.
✔️ Piyazı karamelize edelim. 2 büyük soğanı piyazlık doğrayın. Tavayı ısıtıp 3-4 yemek kaşığı zeytinyağını ekleyip ısıtın. Soğanları ekleyip az tuz atın. Orta ateşte soğanları hafif karamelize edin.
✔️ Tajini ocağa koyun (Yoksa güveci yada döküm tencereyi). Karamelize soğanı yerleştirin. Kap yavaş yavaş ısınırken tavukları pişirin. Bunun için ayrı bir tavaya çok az sıvı yağ koyup arkalı önlü tavukları kızartıp soğanların üzerine yerleştirin.
✔️ Kızaran tavukların üzerine 7-8 adet zeytin ekleyin. Az tuz ilave edip pişmeye bırakın. Fokur fokur ses gelince yarım limonun suyunu sıkın. Kapağını kapatıp altını kısın. 1 saate yakın sürede ara ara kontrol ederek pişirin.
✔️ İnmesine yakın sapları ayıklanmış 3-4 dal maydanozu iri doğrayıp ilave edin.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın.